AKTUELNO

U roku od 20 dana na Pančevcu tri osobe su poginule tako što su u saobraćajnim nesrećama pale sa mosta.

Jedna tragedija dogodila se u subotu kada je Slobodana L. (34) oko 1 sat iza ponoći kolima citroen C5 sa taksi oznakama udario P. M. (43) i bacio ga s mosta, a druga pre 20 dana kada se automobil marke BMW zakucao u kamion i tom prilikom su iz kabine ispali Dobrinka J. (77) i Tivun (77), bračni par, pri čemu je jedno palo na zemljanu površinu, a drugo u vodu.

Taksisti P. M. (43), okrivljenom da je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u subotu sat vremena nakon ponoći i svojim vozilom usmrtio Slobodana L. (34) na Pančevačkom mostu, juče je nakon saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Prema pisanju medija, P. M. priznao je izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, ali je izneo svoje viđenje događaja, odnosno rekao da jeste video kontakt, ali da nije znao da je udario čoveka.

Foto: Pink.rs

Kako je saopštilo tužilaštvo, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije doneto je rešenje o zadržavanju u trajanju do 48 časova osumnjičenog P. M. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Osumnjičeni P.M. je juče saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca i tom prilikom je izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema P.M. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i da će uticati na svedoke.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati sve svedoke, narediti vršenje saobraćajno-tehničkog i sudsko-medicinskog veštačenja, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke, saopšteno je.

Nezvanično, sud je doneo meru zabrane prilaska i komunikacije sa nevenčanom suprugom koja je bila u kolima sa okrivljenim kako ne bi uticao na nju dok se ne ispita u svojstvu svedoka.

Podsećamo, pre nesreće, Slobodan L. (34) je bio sa prijateljicom u obližnjoj kafani u kojoj su pili, a potom su počeli da se svađaju, nakon čega je ona pretila da će da skoči sa mosta, a on pojurio za njom i tom prilikom stradao kada je na njega naletelo pomenuto vozilo.

- Pretpostavlja se da je P. M. koji je vozio citroen C5 sa taksi oznakama bio pod dejstvom alkohola i da je to razlog zbog kojeg je pobegao sa mesta tragedije. Jer da nije, došao bi ranije da se prijavi. Naloženo je da se vadi krv, ali to ne znači da će da pokaže alkohol jer je prošlo dosta vremena od kada se sve dogodilo, a on došao da se prijavi. Takođe se ne zna ni šta je sa poginulim. Moguće da je i on bio pijan. Radi se obdukcija koja će da pokaže. Ženska osoba za kojom je jurio je psihički labilna osoba - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Foto: Pink.rs

Inače, pregledom kamera utvrđeno da se na oko 400 metara posle lica mesta (kontakt vozila i pešaka) vidi taksi vozilo sa oštećenim prednjim levim delom, dok na kameri na oko 150 metara pre kontakta, taj automobil nije oštećen.

Podsetimo, 23. maja teška saobraćajna nesreća dogodila se na Pančevačkom mostu i odnela je život Dobrinki J. (77) i Trivunu J. (77), bračnom paru iz Beograda, a tužilaštvo je naredilo da se odredi pritvor državljaninu Nemačke zbog sumnje da je za nju odgovoran.

Bračni par je bio u kamionu i išli su u smeru ka gradu.

- Pre saobraćajne nesreće kamiona "zastava" kretao se desnom kolovoznom trakom u smeru ka gradu. U jednom trenutku iznenada je prešao u levu kolovoznu traku i u tom trenutku je automobil "BMW" prednjim desnom stranom udario u zadnju levu stranu kamiona. Od siline udarca i inercije kamion se vratio u desnu kolovoznu traku, udario u zaštitnu ogradu, a dvoje ljudi je ispalo iz kabine kamiona - kaže izvor.

Na mestu nesreće tada se pojavio tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva i naredio da se i kamion voze na vanredni tehnički pregled, da se uzmu izjave od svedoka nezgode i video zapisi sa kamera.

S. K. (47), vozaču BMW-a, inače državljaninu Republike Nemačke zaposlenom u Srbiji, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određena je mera zabrane izlaska iz Srbije, oduzet mu je pasoš i, kako nam je rečeno i dalje se vrše provere.