AKTUELNO

Policija u Republici Srpskoj istražuje misterioznu smrt Aleksandre Petrović (23) iz okoline Šapca, čije je telo pronađeno pre dve nedelje ispred jednog motela kod Bijeljine.

Kako saznajemo od Aleksandrinog oca Radoslava Petrovića, njegova ćerka je pre dve nedelje bila u Bijeljini sa svojim dečkom Filipom G., koji je njemu, kao i policiji, ispričao da je devojku usred noći zatekao obešenu u kupatilu sobe u kojoj su odseli.

– On se navodno probudio usred noći i video da nje nema u krevetu. Krenuo je do kupatila, a kada je ušao, zatekao je Aleksandrino telo kako visi, pa ga je skinuo i izneo ispred motela, gde ga je pronašla i policija. Ne znam šta se tačno dogodilo jer još nisam dobio rezultate obdukcije. Recepcionar je pozvao Hitnu pomoć, ali kasno – kaže šokirani otac.

DUGO BILI ZAJEDNO

Rajko navodi da se njegova ćerka godinama zabavljala s momkom koji ju je zatekao mrtvu.

Koliko znam, dugo je imala tog dečka, putovali su često. Nismo bili u kontaktu u poslednje vreme jer smo se njena majka i ja razveli. Njeni prijatelji kažu da je bila vedra, nisu ni slutili da bi mogla da digne ruku na sebe. Kako je umrla, i dalje mi nije jasno

On pojašnjava i da je posle tragedije bio u kontaktu s ćerkinim momkom.

– Sahranjena je ovde u Zminjaku. On je dolazio, ljubio je njenu sliku, plakao… Kaže da se sama obesila, a ja ne znam šta da mislim. Da li je kriv, ne znam, to će policija utvrditi – objašnjava potreseni otac.

ŠTA KAŽE POLICIJA, A ŠTA PRIJATELJI

Nadležni organi Republike Srpske utvrđuju da li je mlada Šapčanka zaista izvršila samoubistvo.

– Mladić je ispitan u policiji, a pokrenuta je istraga jer ima određenih indicija da bi samoubistvo moglo biti inscenirano kako bi se prikrili tragovi zločina – objašnjava izvor.

Aleksandrine kolege iz firme u kojoj je radila ne kriju da su u šoku zbog svega što se dogodilo. Tvrde i da su čuli dve verzije događaja.

– Najčešća priča je da su to veče bili na svadbi. Kada su se vratili, Aleksandra je navodno našla poruke u njegovom telefonu koje je razmenjivao sa drugom devojkom i izvršila je samoubistvo. Prema drugoj verziji, njen momak ju je u naletu ljubomore udavio – navode kolege.