AKTUELNO

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje okrivljenima za ubistvo MMA borca dvadesetsedmogodišnjeg Uroša Stefanovića i pokušaj ubistva četrdesetsedmogodišnjeg Gorana Kovačevića Goranca prošle godine u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu saslušan je policijski inspektor S.M. koji je kritične večeri uzeo izjavu od oštećenog Kovačevića, koji mu je tom prilikom rekao da ni na koga ne sumnja i ni sa kim nije u lošim odnosima i ne zna ko bi želeo da ga ubije.

Saslušanje je trajalo više od dva sata, a u fokusu je bila rasprava između tužioca, odbrane optuženog Dalibora Bogdanovića Boće i svedoka, kada je odbrana predočila svedoku da imaju saznanja da je svedok prekršio ZKP i unapred osumnjičio njihovog branjenika pre nego što su stigli nalazi veštaka.

„Ja sam sam sastavio prijavu protiv NN lica i predao sam je tužilaštvu nakon što su mi stigli nalazi veštaka biološkog fakulteta. Kritične večeri sam sa kolegom P.V. bio u Urgentnom centru da uzmem izjavu od oštećenog Kovačevića nakon što su mi kolege koje su bile na licu mesta javile da je Goran Kovačević prevezen u Urgentni centar. Otišao sam da vidim o kakvim se povredama radi i nakon pregleda, kolege iz žandarmerije su Kovačevića prevezle u našu stanicu kako bi dao svoj iskaz“, izjavio je ovaj svedok.

Na pitanje odbrane okrivljenog Bogdanovića odgovorio je da je pre kritičnog događaja bio na pretresu Boćinog stana, kao i da je pre ovog događaja kada je Bogdanoviću dignut automobil u vazduh otišao u bolnicu da uzme od njega izjavu.

„Radio sam i na slučaju kada je po Boćinoj prijavi pronađen eksploziv u njegovom liftu, a učestvovao sam i u potrazi za okrivljenima pretresali smo više lokacija“, dodao je svedok.

Nakon ovog svedoka saslušana je svedokinja J.B. koja je navela da je kritične večeri prolazila Cankarevom ulicom i da je čula buku koja joj je delovala kao pucanj više petardi, a da je naknadno iz medija saznala o čemu se radi i da drugih saznanja o ovom događaju nema.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić odbio je predlog odbrane da se Daliboru Bogdanoviću Boći ukine pritvor ili zameni zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor iz zdravstvenih razloga, a prihvaćeni su predlozi Višeg javnog tužilaštva da se pribave snimci kamera iz okoline restorana “Madera” od 2. septembra prošle godine u periodu od 18 časova do ponoći, kao i predlozi odbrane da se slušaju svedoci policajci koji su kritične večeri bili na licu mesta, kao i vlasnik restorana “Madera” i njegov sin.

Naredno ročište zakazano je za 9. septembar tekuće godine.

Podsetimo, okrivljenima se optužnicom stavlja na teret da su 2. septembra prošle godine oko 21 sar u Cankarevoj ulici ispred zgrade u kojoj Kovačević živi pokušali da ga liše života i tom prilikom ga lakše ranili, a njegov telohranitelj MMA borac Uroš Stefanović je ubijen.