AKTUELNO

Vest da je dečak (3) poginuo, pošto je pao sa sedmog sprata zgarde na Paliluli u Beogradu, juče je rastužila čitavu Srbiju, a njegove komšije i danas su vidno uznemirene.

Kako kažu, radi se o divnoj porodici i jako ih je potreslo to što se dogodilo. Dečak je, podsetimo, u nedelju oko 12 sati pao kroz terasu svog stana.

Prema njhovim rečima, u momentu nesreće sa dečakom je u stanu bila baka, a majka je otišla do marketa. Ispred zgrade dok su plakale i pokušavale da pomognu detetu, naišao je i dečakov deda.

Dan nakon tragedije, ulici u kojoj je mališan nastradao vladaju muk i neverica, a vrata stana iz kog je dečak otišao u smrt, otvorio je njegov otac.

Vidno utučen, čovek je imao snage da izusti samo jednu rečenicu:

- Ovde se to dogodilo, to je naš sin, ali ne bismo da govorimo za medije. Molimo razumite nas.

Foto: Pink.rs

Komšije nesrećne porodice zastaju na mestu gde je mališan pao i zagledaju u visinu, prema stanu gde je živeo, dok komšinice sa suzama u očima gledaju mesto gde je dečak pao.

Stanari koje smo zatekli ispred zgrade ispričali su za Kurir da su ranije često viđali porodicu kako šeta svoju decu.

- Oni imaju dva sinčića, ne zna se koji je lepši. Često su ih šetali tuda, da li roditelji ili baka i deka. Dečak je bio neumoran, pun života i energije. Nismo ih baš dobro poznavali, jer je ovo velika zgrada koja ima više od 150 stanova, ali smo jako potreseni. Svako od nas ima svoju decu i unučiće, saosećamo se sa njima - ispričala je starija komšinica.

Foto: Pink.rs

Stanarka iz zgrade na Paliluli ispičala je da na prvu nije shvatila šta se dogodilo.

- Živim u stanu ispred kog je pao dečak. Čula sam juče kada je nešto puklo, ali na prvu nisam obratila pražnju. Nekoliko puta se dešavalo da su ljudima padale kese, džakovi ili nešto drugo. Pa sam pomislila da se to dogodilo i ovaj put, ali kad sam čula sirene i kuknjavu, bilo mi je jasno da se nešto strašno dogodilo. Nisam smela da izađem iz stana i da vidim, ne bih izdržala da sam videla to jadno dete - objasnila je ona.

Autor:

#Dečak

#Nesreća