AKTUELNO

U nastavku istrage o ubistvu Podgoričanina Milića Minje Šakovića (35), koji je slovio za visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", saslušan je veliki broj svedoka, među kojima ima i očevidaca zločina koji se dogodio u petak, u bašti restorana "Korkovado" pod zidinama Starog grada u Budvi, ali još nema zvaničnih indicija ko ga je ubio.

Portparol i tužilac podgoričkog Višeg državnog tužilaštva Crne Gore Lepa Medenica potvrdila je informaciju o saslušanju svedoka i istakla da istraga ide u pravom smeru, ali da zasad ne postoje ni indicije ko bi mogao biti izvršilac krivičnog dela.

Šaković je ubijen u petak uveče, dvadesetak minuta pre ponoći, dok je sedeo sa društvom. Nepoznata osoba obučena u belo sa belim kačketom ispalila je osam projektila u Šaković, koji je odmah podlegao povredama. Policija i dalje traga za ubicom, koji je iza sebe ostavio pištolj, kačket i košulju, a pojedini mediji i portali su preneli informaciju da je ubistvo plaćeno 100.000 evra, a da je ubica u Budvu, navodno, došao sa neke daleke destinacije, nekoliko dana pre zločina.

- U ubistvu je učestvovalo više osoba - kaže izvor iz istrage. - Momak koji je pucao u Šakovića imao je pripremljenu odstupnicu i vozača, koji ga je čekao u ukradenom automobilu. Crnogorska policija zasad zvanično koristi termine "stranci" i "stranac", a pomoć traže i od kolega iz više zemalja. Ubica, koji jeste ostavio tragove, očigledno je profesionalac, očito finansijski motivisan i sa jakom logistikom. Sada se traže i štek stanovi koje je koristio.

Muškarac koji je pucao je srednjeg rasta, a na sebi je imao svetle farmerke, belu košulju dugih rukava, crne patike s belim pertlama i beli kačket na glavi. Snimljen je kamerom video-nadzora iz obližnjeg lokala. Prema nezvaničnim informacijama, navodno je jedan od prijatelja sa kojima je sedeo upozorio Šakovića na sumnjivog muškarca, međutim, on tome nije pridavao važnost. Posle nekoliko trenutaka sumnjivi muškarac se ponovo pojavio, ubrzanim hodom prišao stolu, izvadio pištolj i na udaljenosti od svega pola metra pucao u potiljak Šakoviću. U opštem haosu koji je potom zavladao gosti iz ovog i obližnjih lokala dali su se u beg, a opšti metež ubica je iskoristio i trčećim korakom pohitao ka hotelu "Mogren", a onda uskim putem prema naselju Gospoština. Međutim, dok je trčao, sapleo se i pao nedaleko od ulaza u hotel, gde su kasnije inspektori pronašli pištolj.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je da će, u susret turističkoj sezoni, na primorju biti raspoređene dodatne policijske snage, dok će u večernjim satima na ulicama biti prisutni pripadnici Posebne jedinice policije.

Budvanski trougao već mesto ubistva

Prostor između hotela "Mogren" i "Avala" i parkinga na Trgu sunca mesto je krvavih obračuna. Tu je 1. septembra 1991. ubijen Vlastimir Zečević zvani Mićko Talijan. Tri godine kasnije, 4. avgusta 1994. u razornoj eksploziji automobila ubijen je Boro Nedović (27) iz Berana.

Krvavi pir nastavljen je 27. februara 1997, kada je iz automatskog oružja ubijen Radoslav Ratko Stanišić (48) zvani Raka Dilinger, da bi pola godine kasnije na tom prostoru ubijen njegov prijatelj sa Cetinja Đorđe Minja Bećir (47). Zatim je 31. maja 2002. ubijen Blagota Baja Sekulić (37). Dve godine kasnije likvidiran je Tomislav Vujisić, a 2007. su u oružanom sukobu ubijeni Vladimir Rakočević i ukrajinski državljanin Adalbert Šut.

Početkom avgusta 2008. ubijen je Nikšićanin Goran Pejović, iako su mesu bili namenjeni momku koji je sedeo za susednim stolom terase "Palme". Miloš Vidaković iz Pančeva ubijen je 2013, a dve godine kasnije usmrćen je Budvanin Goran Đuričković.

Autor: