AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vladana M. (42) zbog sumnje da je 25. juna ove godine u Grockoj, u alkoholisanom stanju, bivšoj vanbračnoj supruzi N.K. pretio pištoljem u prisustvu njenog oca i brata, vređao je i pretio samoubistvom, kao i jer je tom prilikom iz pištolja, za čije držanje i nošenje nema dozvolu, ispalio jedan metak.

Optuženom se,kako je saopšteno iz Višeg tužilaštva, na teret stavljaju četiri krivična dela: nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, izazivnaje opšte opasnosti, nasilje u porodici i nedozovljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

- Tužilaštvo je takodje predložilo sudu da optuženom produži pritvor zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i da mu oduzme oružje i municiju koje je nosio prilikom izvršenja krivičnih dela, kao i oružje i municiju koje je držao u kući bez dozvole - dodaje se u saopštenju.

Optuženi se tereti da je 25. juna oko 15 časova došao u dvorište kuće u kojoj živi njegova bivša vanbračna supruga N.K. sa kojom ima maloletnog sina, i pretio joj i vredjao je, sve vreme držeći pištolj u desnoj ruci, iz kojeg je opalio jedan metak dovodeći u opasnost život ljudi koji su bili prisustni u dvorištu, kao i onih koji si se zatekli u okolnim objektima.

Autor: