AKTUELNO

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, doneo je rešenje kojim je prihvatilo predlog tužilaštva i odredilo pritvor do 30 dana pripadniku MUP-a Danielu J., njegovoj supruzi Dušici J., inače radnici BIA, kao i Milivoju K., Miodragu P. i Milanu K., saopšteno je iz suda.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal njima je na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, tatim neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga, zatim odavanje tajnih podataka, kao i pranje novca.

- Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću, u roku od tri dana od dana prijema pisanog otpravka rešenja - dodaje se u saopštenju suda.

Foto: Društvene mreže

Podsetimo, vozač kamiona iz Aranđelovca Ž. F. prema nezvaničnim informacijama priznao je izvršenje krivičnog dela i tužilaštvo nije predložilo da mu bude određen pritvor.

Izvori iz istrage otkrili su za Kurir da operativne informacije ukazuju da je bračni par blisko sarađivao sa vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, kao i odbeglim crnogorskim policajcem Ljubomirom Milovićem. Sumnja se da je njihov glavni zadatak bio da iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru za Zvicera prenose milionske iznose novca. Sumnja se da su deo procenta koji su za to dobijali ulagali u trgovinu kokainom.

Autor: