AKTUELNO

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sprovodi dokazne radnje protiv Danila Stojanovića )zbog postojanja osnova sumnje da je od februara do aprila 2020. godine zloupotrebio službeni položaj, kao načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajni rad u MUP-u.

On je, kako se sumnja, drugookrivljenom državljaninu Grčke, Filipasu Panagiotidisu pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom nalepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

Panagiotidis je, kako se sumnja, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke Škoda Super B i potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

Na ovaj način je Stojanović omogućio Panagiotidisu da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a, i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svetlosnih signala (blinkeri, sirene).

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a Stojanoviću se na teret stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja, a Panagiotidisu Filipasu krivično delo Posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Danilo Stojanovic se sumnjici da je clan Šarićeve grupe pohapšene u aprilu. on je bio u bekstvu, uhapsen u Bijelom Polju pa nedavno izručen iz Crne Gore i sad je u pritvoru zbog tog predmeta.

Grk je zapravo Novopazarac koji je uzeo grčko državljanstvo i ime devedesetih godina kada je otišao iz Srbije.

Autor: