AKTUELNO

Malena E. M. biće sahranjena u nedelju u 14 sati na Novom gradskom groblju Drmno kod Kostolca.

Desetogodišnja devojčica E. M. iz Drmna utopila se u četvrtak po podne naočigled svoje dve sestre na kupalištu „Topla Mlava” pored termoelektrane „Kostolac B” u tom gradu. Njen otac, Branče Momirović, u ispovesti za Objektiv kaže da su kobnog dana njegove tri ćerke otišle sa ujakom njegove supruge na kupanje, kada je došlo do tragedije.

– Tog dana sam bio na poslu, a moje tri ćerke od devet, 10 i 12 godina su otišle sa sinom i ćerkom od moje druge supruge na kupanje. Sa njima je bio deda, ujak moje druge žene. Tokom kupanja došlo je do davljenja, jer su moja ćerka E. M. i starija H. M. od 12 godina sa mojom pastorkom upale u brzak dubok metar i po. Sve tri su se držale jedna za drugu, a deda je pokušao da ih spase. Starija ćerka je pokušavala da spase mlađu tako što je sama sebe potapala i držala je na ramenu. Dozivale su u pomoć, a deda je pritrčao i mislio da će jednim potezom da ih spase. On je pružio ruku starijoj ćerki i mojoj pastorci, u nadi da će sve tri da ih spase. Uspeo je da stariju ćerku i moju pastorku povuče u plićak. Međutim, moja ćerka E. M. se otkačila i upala je u brzak i voda je odvukla – rekao je u petak za Objektiv Branče Momirović, dok je spremao sahranu svoje ćerkice.

Kada je čuo šta se dogodilo, Branče je odmah došao na reku, gde je trajala potraga za njegovom srednjom ćerkom.

– Čuo sam da su upale u rupu koja se nalazi jedan i po metar od plićaka. Retko ko zna da se ona tu nalazi. Ronioci Žandarmerije, moji prijatelji i ja tražili smo ćerku, a u petak ujutro je nastavljena potraga. Kada sam ujutro ušao u vodu, pozvali su me prijatelji sa Dunava i rekli da su je našli na stotinu metara od ulaza u Malu glavu. Nađena je negde posle devet sati. Otišao sam tamo i otvorio vreću u kojoj je se moje dete nalazilo… Nisam dozvolio da rade obdukciju – ispričao je za naš list otac nastradale devojčice.

MLAĐA ĆERKICA PREPLAKALA NOĆ

Druge dve ćerke su mu u velikom šoku, pa je stariju zbrinuo kod prijatelja dok sve ne prođe.

– Ova mlađa od devet godina je sa mnom. Plakala je celu noć. Kupio sam pogrebnu opremu za moju ćerkicu. Moja bivša supruga treba da dođe iz Nemačke. Ona je zasnovala novu porodicu i ima dvoje dece, a ja sa drugom suprugom očekujem prinovu – kaže Branče, trudeći se da ostane pribran u teškim trenucima.

O ovom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Požarevcu.

Kuća Momirovića u Radničkom naselju kod Termoelektrane B obavijena je tugom. Malena E. M. biće sahranjena u nedelju u 14 sati na Novom gradskom groblju Drmno kod Kostolca.

Autor: