AKTUELNO

Devojčica E. M. (12) iz Kostolca utopila se u četvrtak na kupalištu "Topla Mlava" koje se nalazi kod termoelektrane "Kostolac". Devojčica je u trenutku nesreće bila sa sestrom i drugaricom, koje su uspele da se spasu kada ih je, kako se pretpostavlja, povukao vir.

Tragedija se dogodila prekjuče oko 15.15 sati, a rođak nastradalog deteta za Kurir je objasnio šta se zapravo dogodilo.

Dozivale pomoć

- Naša devojčica je bila na plaži sa starijom sestrom i drugaricom. Sve tri su ušle u vodu, kupale su se i igrale, ali u jednom trenutku sve tri su počele da se dave - kaže neutešni čovek i dodaje da je tada neko od kupača video da im je potrebna pomoć.

- Jedan čovek koji se zadesio u tom trenutku na plaži, odmah je priskočio da ih spase. Dok su se sve tri davile i vrištale, taj čovek je uspeo da spasi njih dve, ali ne i našu devojčicu, ona je potponula - kaže rođak i dodaje da su telo E. M. juče, posle višesatne potrage, pronašli i izvukli ronioci Žandarmerije.

- Ne dao bog nikome ovakvu tugu. Roditelji su potreseni i ne znaju šta ih je snašlo. Sahranićemo je na groblju u Kostolcu - dodao je naš sagovornik.

I druga rodbina, kao i prijatelji, juče su se na društvenim mrežama opraštali od tragično preminule devojčice.

- Počivaj u miru luče naše. Velika tragedija je u pitanju. Otišla je divna devojčica, anđeo mali. Kada se ovakve stvari dese samo što mi srce ne pukne - samo su neke od brojnih oproštojanih poruka.

Kako su objasnili meštani, E. M. se utopilo na koritu reke Mlave gde pumpe sa TE "Kostolac" izbacuju toplu vodu, kojom se hlade turbine, i zato se to mesto zove "Topla Mlava".

Puno virova

- Na tom mestu gde je napravljeno kupalište voda je prijatno topla. Turbine sa termoelektrane "Kostolac" guraju u korito Mlave veliku količinu vode, pa na tom mestu postoje i virovi i voda je veoma brza - pričaju meštani i dodaju da je malenu E. M. najverovatnije povukao vir.

- Virovi su izuzetno opasni i nikad ne znaš na kom delu se nalaze. Koliko god da si dobar plivač skoro niko se na kraju ne izbori sa tako opasnom strujom, a kamoli dete koje nije tako dobar plivač - kaže naš sagovornik.

Na današnji dan se udavile dve sestre

Meštani Kostolca kažu da je ova tragedija samo još jedna u nizu na ovom kupalištu. Kako kažu meštani, gotovo svake godine se tu neko udavi, a oni pamte nesreću koja se dogodila pre 20 godina i koja ih je potresla kao i ova sada.

- Pre više od 20 godina na istom tom mestu gde se utopila i devojčica, utopile su se i dve sestre koje su bile udate za dva brata iz naselja Drmno. Na današnji dan, na istom mestu, život su izgubile dve drmske snahe, a sada zamalo da opet život izgube dve drmske sestrice - kaže jedan od meštana.

Autor: