AKTUELNO

Prava filmska drama odigravala se juče u prepodnevnim satima, kada je majka bebe stare 40 dana prijavila kruševačkoj policiji njen nestanak.

Ispričala je da je preko društvene mreže "Fejsbuk" angažovala dadilju J. J. (35) i da ne zna gde je ona, a ni njeno dete. Brzom akcijom beba je pronađena u porodičnoj kući D. S. u naselju Mudrakovac kod Kruševca, gde živi dadiljin momak.

Kako su nam rekli u policiji, majka ih je pozvala i rekla da je njenu bebu u šetnju odvela žena koja ju je povremeno čuvala, da je nije vratila u dogovoreno vreme, kao i da je njen mobilni telefon nedostupan.

- Sve raspoložive policijske snage odmah su krenule u potragu za bebom i ona je ubrzo pronađena bez ikakvih povreda, a mi nastavljamo rad na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja - navode iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, izjave dadilje, koja je sa bebom pronađena u kući svog momka, oprečne su, a protiv nje će biti podneta prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo oduzimanje maloletnog lica. Slučaj istražuje Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu.

U porodici D. S. za "Novosti" navode da oni nemaju nikakve veze sa ovim događajem.

- Zaista ne znam ništa, kao ni moj sin, sigurno nismo upleteni u te stvari - rekla je majka dadiljinog momka, koji je bio u policiji na razgovoru.

Navodno, J. J. je bebu dovela kod momka sa kojim izvesno vreme nije bila zajedno, predstavljajući je kao njihovo dete. Nezvanično možemo čuti da se posumnjalo i na postporođajnu depresiju kod same dadilje, pa su nadležni proveravali njenu zdravstvenu dokumentaciju, kako bi se utvrdilo da li je u nekom trenutku bila trudna. Pored toga, od značaja je i informacija da li je kojim slučajem ona ranije izgubila svoje dete.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", u kući bebisiterke nisu imali informaciju da je ona uopšte ostala u drugom stanju.

- Ona je rekla da je bila trudna, a mi stvarno ne znamo - kažu u njenoj porodici.

KOMŠIJE IZNENAĐENE


Komšije porodice dadiljinog momka iznenađene su onim što se juče dešavalo. Pričaju da se sećaju "neke devojke, koja je dolazila ranije u tu kuću, a možda je bila trudna". Za ceo događaj saznali su tek oko podneva, kada je policija ušla u njihovu ulicu.

- Nismo je viđali neko vreme - kažu komšije iz Mudrakovca.

- Porodica je fina, znamo komšije. Majka i sin žive sami, suprug je preminuo, a ćerka živi u inostranstvu. Sada je tu trenutno na odmoru sa svojim detetom.

Autor: