AKTUELNO

Meštani navode da je uhapšeni maloletnik i ranije bio problematičan i agresivan prema svojoj baki.

Tinejdžer D.P. (17) je silovao, a zatim i pretukao svoju babu (71) iz okoline Alibunara, a prema rečima meštana on je tada bio je pod dejstvom alkohola.

– Zdrav razum to ne može da uradi! Odvratno. Kako je moguće da napadne osobu koja ti je staratelj, koja te podigla od kilo mesa – rekli su meštani sela iz okoline Alibunara.

Meštani navode da je uhapšeni maloletnik i ranije bio problematičan i agresivan prema svojoj baki, inače, majci svog pokojnog oca.

Foto: Facebook.com

Baka se oglasila za medije i rekla da bi joj bolja sudbina bila da je preminula, nego što je dočekala da je unuk siluje.

– Meni nema života. Zamislite šta sam dočekala - rekla je baka.

Ona je opisala strahote koje je doživela.

– Spavala sam u sobi i ušao je oko 2 sata iza ponoći u prostoriju i spustio roletne. Prišao mi je i stavio mi jastuk na lice. Pokušala sam da se odbranim, ali me je tukao. Udarao u lice, po telu, po rukama. Lice mi je bilo izgrebano. Pitala sam ga ko je, on je ćutao, a ja sam znala da je moj unuk – kaže u suzama nesrećna žena i nastavlja:

– Osetila sam taj njegov smrad i jak miris, jer je radio na njivi i u štali. Osetila sam njegove ruke. To je bio on.

Nakon saslušanja osumnjičenog, sudija za maloletnike Višeg suda u Pančevu mu je odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koja je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloletniku.