AKTUELNO

U noći između četvrtka i petka dvojica za sada nepoznatih napadača upali su u kuću starice Božane R. (84) u Severnoj Mitrovici, koju su mučili i pretukli tražeći od nje novac.

Pretučena starica je prebačena u bolnicu i trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege KBC Kosovska Mitrovica.

Njen bratanac Milan Radomirović, kaže za Kosovo onlajn da je još u šoku zbog onog što se dogodilo i da ne može da veruje da je neko spreman da tako pretuče bespomoćnu staricu.

"Ona voli da gleda sport, kaže da se kad se završila utakmica (košarka Srbija-Grčka), spremala da ide da spava, kada su počeli da lupaju na vrata. Počeli su da viču, otvaraj da ne razbijemo, da te ne ubijemo. Rekla mi je da je krenula da zove brata koji je dve kuće ispod nje, oni su gurnuli vrata, koja su dosta stara, ušli unutra, vezali je i počeli da je maltretiraju. Pretukli su je, tražili joj pare, ona je imala neke stanare godinu dana što ih je opština poslala. Oni su to verovatno čuli, mislili su da je ona te pare dobila na ruke, ali ona ih je dobila preko bankovnog računa, i dan danas su pare u banci", kaže Milan.

Dodaje da su napadači "između sebe komunicirali na albanskom, kao i da je velika verovatnoća i da su Romi, koji su se raspitivali za izdavanje stanova".

"Ne možeš da uhvatiš da li su Albanci, ali na tom njihovom jeziku su komunicirali između sebe, i vezali i tražili su pare, sve su živo prevrnuli, jednu ženu od 85 godina su izudarali. To ne mogu da verujem", kaže Milan.

Autor: