AKTUELNO

Duško Tanasković (28), osumnjičen da je ubio Gorana Vlaovića na Pagu, ali i Milića Šakovića u Budvi, pasoš na svoje ime izvadio je 15. juna, samo dva dana pre likvidacije visokorangiranog "škaljarca" u Starom gradu!

Da podsetimo, Tanaskoviću su lisice na ruke stavljene u četvrtak ujutru, 15 minuta nakon što je na jednoj od najpopularnijih plaža ispred kluba ubio Gorana Vlaovića, koji se, kao i Šaković, dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Negirao vezu

- Odmah nakon hapšenja sam Tanasković je policajcima ispričao da zna da je za njim raspisana poternica Crne Gore i to zbog ubistva Milića Minje Šakovića u restoranu u budvanskom Starom gradu. Međutim, on je tvrdio da nema veze s tim, te da je tog dana bio u rodnom Kragujevcu jer je morao da izvadi dokumenta - priča izvor Kurira i nastavlja:

- Ispostavilo se da Tanasković nije baš sve slagao, jer je on zaista bio u Kragujevcu pre zločina. Naime, kod njega je pronađena važeća putna isprava na njegovo ime koja je izvađena u PS Kragujevac 15. juna, dva dana pre nego što je Šaković ubijen pred prijateljima i punim šetalištem - objašnjava izvor Kurira.

Kako izvor navodi, ispada da je on praktično izvadio novi dokument neposredno pred put u Crnu Goru.

Foto: Beta/Zvonko Kučelin

Duško je problematičan, ali nismo znali da može da ubije

Komšije Duška Tanaskovića iz Kragujevca kažu da su šokirani njegovim hapšenjem u Hrvatskoj, iako ga znaju kao problematičnog momka.

- Retko smo ga viđali, najpre jer je godinama bio iza rešetaka, a i kasnije, kada je izašao iz zatvora, nije se baš često pojavljivao po komšiluku. On ima porodicu koja je normalna, svi su vredni i radni, ali, eto, on je od malih nogu krenuo stranputicom - pričaju meštani naselja u kome je Tanasković odrastao:

- Znamo da je opljačkao jednu banku, ali nikada ne bismo posumnjali da je sposoban da ubije.

- Ispostavilo se da je Tanasković sa taze pasošem ušao u Crnu Goru, baš u vreme kada je Šaković ubijen - navodi naš sagovornik.

Hrvatski portal 24.hr piše i da se ispituje na koji način je Tanasković ušao u zemlju, s obzirom na to da bi se njegovim dolaskom na granični prelaz sa pravim pasošem odmah aktiviralo obaveštenje da je reč o osobi koja je na poternici.

Misterija dolaska na Pag

- Postoji mogućnost da je ušao sa lažnim pasošem koji je bacio, ili ilegalno, morskim ili kopnenim putem. Iako morski granični prelazi imaju punktove na kojima se plovila prijavljuju, a graničari skeniraju pasoše, može doći do previda jer na šalteru radi jedan radnik, a dnevno na obale zapadne Istre uđe 300 do 500 turista - piše 24.hr.

- Jedan službenik jedva da stigne da pregleda dokumente, a kamoli da vidi ima li na plovilu putnika ili još nečeg ilegalnog. Između 100 i 150 jahti dnevno prođe, ovaj ubica je mogao ući i pristati van prelaza jer se dešava da jahte uđu i izađu iz Hrvatske, a da se ne evidentiraju - rekao je izvor.

Foto: Beta/Zvonko Kučelin

Vlaović je u Hrvatsku takođe ušao morskim putem.

Krao i ranio druga

Darko Tanasković, kako prenose mediji, kao mlađi punoletnik upao je u probleme sa zakonom i robijao je pet godina zbog razbojništava i krađa.

- On je učestvovao u pljački banke u naselju Aerodrom u Kragujevcu, a prilikom skrivanja od policije, navodno je i ranio svog druga - navode mediji.

- Kod sebe je imao legalna crnogorska dokumenta, ali nije zabeležen ni na jednom prelazu - navodi isti portal.

Hrvatski Jutarnji list objavio je i da su istražitelji zaključili da su i Šaković i Vlaović ubijeni na gotovo identiča način, ali da ima i mnogo sličnosti između Tanaskovića i muškarca u belom koji je ubio Šakovića u Budvi.

Upoređuju tragove

- Nadzorne kamere snimile su Tanaskovića, koji je srednjeg rasta, baš kao i mogući Šakovićev ubica, kog su kamere snimile u Budvi. Sada će policija upoređivati ta dva snimka, kao i forenzičke tragove, kako bi se ustanovilo imaju li ove dve likvidacije istog egzekutora - navodi Jutarnji list dodajući da je ubica Minje Šakovića ostavio brojne tragove, odnosno pištolj i tašnicu.


Milić Šaković sedeo je 17. juna u bašti restorana u Budvi, kada su njegovi prijatelji primetili da se muškarac vrzma oko njih i upozorili ga.

On na to nije odreagovao, a onda mu je maskirani čovek u belom prišao, ispalio osam hitaca u njega i počeo da beži kroz grad. Na gotovo identičan način na ostrvu Pag ubijen je Goran Vlaović, koji je u tom momentu izlazio iz kluba sa devojkom manekenkom Draganom Banić.

Osumnjičeni je Vlaoviću prišao s leđa i pucao mu u vrat, a potom pobegao, ali je naleteo na Interventnu jedinicu koja ga je uhapsila.

Autor: