AKTUELNO

Dušan Zagorac je samoubistvo izvršio pucnjem iz vatrenog oružja, koje nije bilo u legalnom posedu.

Pre pet meseci Srbiju je potresao strašan zločin koji se dogodio u Zaječaru kada je Dušan Zagorac ubio komšinicu Đekić Veru, a potom pucao u policajca Ivana Đurđevca, a zatim sebe ubio na tavanu.

Krvavi pir odigrao se na stepeništu u Ulici 7. septembra.

- Komšije su pozvale policiju jer su se čuli pucnji Zagorac je prvo ubio komšinicu, a onda je pošao da izađe iz stana i naleteo na policiju i pucao. Tada je ubijen Ivan Đurđevac. On je potom otišao na tavan i pucao u sebe - rekao nam je tada sagovornik.

Foto: Instagram.com/Ivan Đurđevac

Inače, Dušan Zagorac je živeo u stanu iznad svoje žrtve, a preko vrata žrtve i napadača sada su policijske trake. Trake su i preko na stepeništu koje vodi ka tavanu, gde je presudio sebi.

Nakon što je presudio komšinici, koju je godinama maltretirao Dušan se zabarikadirao na tavanu i upucao.

Podsećamo, prema informacijama medija, on je godinama maltretirao komšinicu, koja je protiv njega navodno podnela više prijava.

- Dušan Zagorac je samoubistvo izvršio pucnjem iz vatrenog oružja, koje nije bilo u legalnom posedu. Ranjenih u događaju nije bilo, odnosno netačni su navodi da su u događaju povređena još dva policijska službenika - rekli su tada u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Krvavom piru prethodila svađa

Prema rečima komšija tada, Zagorac je već od 10 časova počeo da maltretira Veru Đekić, koju je inače mučio godinama unazad, a sve je eskalirao uveče kada je ona uključila grejanje.

- Vikao je da ugasi peć, da mu šalje loše vibracije i da će da joj izlomi svo cveće koje ima. Potom se čuo pucanj, pa opet pucanj - kaže prva komšinica.

Nakon svađe sa komšinicom pokucao je na njena vrata i ispalio joj jedan metak u glavu.

Kada je shvatio šta je uradio pokušao je da pobegne kada je na među spratu sreo dvojicu policajaca. Umesto da se preda u njih je ispalio dva hica.

- Policajca Ivana Đurđevca pogodio je sa jednim hicem u grudi. Zatim pobegao na potkrovlje zgrade u Ulici 7. septembra broj 8. Tu se ubio hicem iz pištolja kojim je presudio Veri i Ivanu - rekao je naš izvor blizak istrazi.

Istraga je utvrdila da je Dušan prvo ubio Veru hicem u glavu, policajca Ivana usmrtio metkom u grudi i na kraju presudio sebi pucnjem u slepoočnicu.

Policija je pored tela Dušana Zagorca pronašla pištolj kalibra 7,62 mm koji je imao u ilegalnom posedu.

Vera je sahranjena 30. marta na lokalnom groblju, a Ivan dan kasnije.

Dan žalosti održan je 31. marta.