AKTUELNO

Kragujevčanin Duško Tanasković (28), koji je na Pagu u Hrvatskoj uhapšen zbog sumnje da je ubio škaljarca Gorana Vlaovića (38) iz Crne Gore, uhapšen je neposredno nakon likvidacije u Hrvatskoj, a slobode su ga, po svemu sudeći, koštale kobne greške koje je napravio prilikom izvršenja ove likvidacije.

Hice ispalio pred brojnim svedocima

Ubistvo se dogodilo u četvrtak, a pojedine scene zabeležene su nadzornim kamerama ispred kluba Noa na plaži Zrće, u kom se ubijeni škaljarac prethodno provodio sa prijateljima. Kako se vidi na snimku nadzorne kamere, u to vreme prolazio je veći broj ljudi koji su se vraćali sa festivala Sonus, a među njima je bio i Vlaović. U neposrednoj blizini bila je i njegova devojka, manekenka i učesnica rijaliti programa Dragana Banić.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN, Informer.rs

Osim što činjenica da je ubio škaljarca pred brojnim svedocima oslikava svu drskost ovog egzekutora, ispostaviće se kasnije da je to bio i prilično nesmotren korak za jednog, najverovatnije, plaćenika koji ga je koštao slobode jer teško je poverovati da neko od prolaznika neće zapamtiti neki uočljiv detalj koji bi policiju kasnije mogao dovesti do ubice, piše Nova.

Vratio se da proveri da li je žrtva preminula

Nakon što je ubica sa belim kačketom prišao s leđa Vlaoviću i upucao ga u vrat, usled čega je ovaj pao na zemlju, pobegao je sa lica mesta ali se odmah nakon toga vratio kako bi proverio da li je "posao" završio do kraja, to jest da li je Vlaović izdahnuo. Takav postupak je išao na ruku zadarskoj policiji koja je odmah blokirala ceo kraj i susigla, a zatim i privela osumnjičenog Tanaskovića, koji se kasnije branio ćutanjem prilikom ispitivanja na okolnosti ovog zločina.

Video: Informer.rs

Telefon pokušao da uništi kamenom

Očevici ubistva koje je još jednom smestilo Hrvatsku na kartu krvoločnih obračuna dva najjača mafijaška klana na prostoru jugoistočne Evrope, svedoče da je levoruki ubica nekoliko trenutaka pre policijske akcije u kojoj je uhapšen, pokušao da razbije telefon udarajući njime o kamen. Iako je ovakav postupak pomalo neobičan imajući u vidu da je opšte poznato da kriminalci za ovakve poslove koriste zaštićene, kriptovane aplikacije, poput Skaja, koji se može uništiti unošenjem određene šifre, Tanaskovićev telefon sasvim sigurno sada krije odgovore na mnoga pitanja istražitelja.

U ovom trenutku veruje se da je Tanasković imao više pomagača u izvršenju ovog krivičnog dela, a da je njegova uloga bila samo da povuče oroz. Međutim, ko su te osobe i da li se uopšte nalaze u Hrvatskoj, pitanje je na koje javnost trenutno nema odgovore.

Ipak, imajući u vidu da krvavi rat dva klana na prostorima Balkana i šire traje godinama unazad, svetlo sumnje odmah je palo upravo na taj obračun koji je do sada odneo više od 40 života, pa se tako veruje da bi naručilac ovog ubistva mogao biti Radoje Zvicer koji je označen kao šef kavačkog klana za kojim se trenutno traga.

Foto: Informer.rs

Povezan sa ubistvom Šakovića

Tanasković se na saslušanju branio ćutanjem na pitanja o ubistvu Vlaovića na Pagu. Međutim, hrvatskim istražiteljima je ipak ispričao da ga crnogorska policija potražuje zbog sumnje da je umešan u ubistvo Milića Minje Šakovića, koji je likvidiran sredinom juna u budvanskom Starom gradu, rekavši da poseduje alibi za dane u kom je ubijen Šaković jer je vadio dokumenta u policijskoj stanici.

U ovom trenutku, kako su objavili hrvatski mediji, nijedna zemlja nije poslala zamolnicu za njegovo izručenje.