AKTUELNO

Lalić će pred sudskim većem koje vodi postupak protiv optuženih članova klana biti ispitan pošto svi okrivljeni iznesu svoje odbrane.

Srđan Lalić, poznatiji kao IT stručnjak, ili nasmejani koljač Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića, koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela osuđen na 18 godina zatvora, nalazi se na slobodi.

On je pušten iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu u kojoj je bio od hapšenja u februaru prošle godine. Odveden je na tajnu lokaciju i o njemu sada brinu pripadnici Jedinice za zaštitu svedoka MUP-a Srbije.

– Lalić se nalazi u programu zaštite po Zakonu o programu zaštite učesnika u krivičnom postupku. Program u koji je ušao ovaj svedok okrivljeni podrazumeva skup mera predviđenih zakonom koje se primenjuju kako bi se zaštitili život, zdravlje, fizički integritet, sloboda ili imovina zaštićene osobe. On se sprovodi ako su učesnici u krivičnom procesu i njima bliske osobe davanjem iskaza ili obaveštenja važnih za dokazivanje u postupku izloženi životnoj opasnosti, a bez tog svedočenja ili obaveštenja, dokazivanje u krivičnom procesu bilo bi otežano ili nemoguće – objašnjava sagovornik za medije.

Lalić će pred sudskim većem koje vodi postupak protiv optuženih članova klana biti ispitan pošto svi okrivljeni iznesu svoje odbrane, a nakon što da svoj iskaz neće više biti u obavezi da dolazi na suđenja.

Foto: TV Pink Printscreen

Donedavno blizak saradnik Belivuka i Miljkovića i „nasmejani koljač” kako je nazvan zbog fotografije na kojoj se osmehuje, prema nezvaničnim informacijama, u izjavi koju je dao tužiocu, a koju je potom i svojeručno napisao i potpisao, otkrio ko stoji iza ubistva investitora Mirka Kojića Koje, bivšeg policajca i kuma Marka Miljkovića, najbližeg Belivukovog saradnika, nestanka i likvidacije Teodora Gaćeše, vlasnika ,,Pink” taksija i nestanka Miroslava Rankovića, suvlasnika pomenutog taksi udruženja.

Prema istim saznanjima, Lalić je otkrio i na koji je funkcionisala organizovana kriminalna grupa, uloge njenih članova i njihovu saradnju sa vođom ,kavačkog klana” Radojem Zvicerom, ali i kako je grupa prala novac koji je stekla izvršenjem krivičnih dela.

Prema rečima sagovornika za medije bliskog istrazi, neke od informacija koje je Lalić ispričao tužiocu ,,poklapaju” se sa dosadašnjim saznanjima policije i tužilaštva, ali one, svakako, moraju da se provere, a potom i analiziraju u sklopu svih drugih informacija.

Foto: MUP/TV PINK PRINTSCREEN/Pixabay.com

– Pošto je za sve ovo potrebno izvesno vreme, na eventualno proširenje optužnice protiv Belivuka i Miljkovića i drugih članova njegovog klana će se čekati dok to ne bude urađeno. Istražitelji žele da imaju čvrste optužbe koje neće pasti na suđenju i koje će dodatno uveriti javnost u svirepost počinilaca zločina – navodi sagovornik za medije.

Prema njegovim rečima, osim nekoliko nestanaka i ubistava u našoj zemlji, Lalić je govorio i o zločinima počinjenim u Grčkoj u Atini i na opu Krfu, u kojima su ubijena četvorica ,,škaljaraca”, o sudbinama osoba koje su ove zločine izvršili, a koji se i dalje vode kao nestali, ali i o ulozi Zvicera u ovim likvidacijama.

Autor: