AKTUELNO

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne organizacije prekinuto je u Specijalnom sudu u Beogradu jer je pozlilo jednom od okrivljenih lica.

Na suđenju je pozilo Nemanji Đuriću, optuženom za četiri teška ubistva. Lekar je ukazao medicinsku pomoć okrivljenom. Trenutno je sazvana pauza, nakon koje bi trebalo da se nastavi pripremno ročište.

Na današnjem ročištu će se Belivuk prvi put susresti oči u oči sa Srđanom Lalićem, zvanim "nasmejani koljač", koji je s njim pozirao pored brutalno mučenog Gorana Veličkovića. Lalić je između dva ročišta posao svedok-saradnik.

Foto: E-Stock/Koca Sulejmanović, Tanjug/Rade Prelić, E-Stock/Miloš Rafailović

Očekivalo se da se Lalić pojavi oko 9.30 časova prvi put u sudnici Specijalnog suda u Beogradu kao svedok-saradnik, a u sud će biti doveden sa sigurne lokacije, baš kao i druga dvojica svedoka-saradnika, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Advokati otkazali punumoćje

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta. Ristović je za Tanjug rekao da će biti prisutan na ovonedeljnim ročištima jer su ga zamolili kako ne bi došlo do odlaganja.

Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović, koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuženi član ove kriminalne grupe Srdjan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni, tako da će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biti osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju sudjenja. Lalić je, inače, optužen za šest ubistava, oružje i otmicu, za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Na današnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi biće dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, dok će četvoro doći sa slobode, a troje svedoka okrivljenih biće dovedeni sa tajnih lokacija.

Očekuje se da mere obezbeđenja u sudnici i oko suda budu do sada neviđene. Trojica svedoka-saradnika neće sedeti u boksu za optužene, koji je zaštitnim staklom odvojen od sudnice. Oni će biti smešteni u samoj sudnici, u kojoj sede zamenik tužioca, sudsko veće, advokati, kao i oštećeni.