AKTUELNO

Žena iz Beograda (50) povređena je kad je skočila sa potkrovlja petospratnice na Zvezdari, a neposredno pre toga prema nezvaničnim informacijama bila je u specijalnoj bolnici.

Pokušaj samoubistva dogodio se u nedelju oko 22 sata.

- Bila je u stanu u potkrovlju kada se čula galama i lomljava. Bacala je stvari kroz prozor i sve je to nateralo jednog od komšija da pozove policiju. Međutim, kad je policija stigla, počela je da beži i skočila je kroz prozor - priča izvor upoznat sa slučajem.

Dodaje da se nakon toga dogodilo nešto sasvim neverovatno.

- Žena je nakon tog skoka bila svesna i komunikativna. Delovalo je kao da je lakše povređena nakon pada sa možda otprilike deset metara. Policajci su zaista brzo stigli. Zvali su Hitnu pomoć i koliko sam čuo prevezli su je u Urgentni centar. Imala je posekotine na stomaku - rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, prethodno istog dana, možda pet sati pre toga, takođe je izazvala incident.

- Zaključala se u toaletu kafića. Tada su je prevezli u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Verovatno su je nakon nekog vremena pustili i eto šta se desilo - kaže izvor.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Autor: