AKTUELNO

Goran Z., svešetnik u crkvi u Admirala Geprata, u kojoj se nedavno dogodio incident kada je I. N. (39) izbo ljude nožem kaže da ga je on sa još nekoliko ljudi uspeo da savlado napadača. U međuvremenu I.N. je saslušan i branio se ćutanjem.

On je do detalja objasnio šta se dešavalo tog strašnog dana.

- I.N. je ušao je u crkvu i u svom ludilu krenuo da ubada ljude. Prvo je nožem ubo stranca Alberta P. D. (64) iz Gvineje i Beograđanina Savu M. (40), a onda je naleteo na mene - priča Goran i dodaje:

- Suprotstavio sam mu se, uz pomoć jos nekoliko ljudi. Oborili smo ga na pod i uspeli da ga razoružamo. Međutim, u tom otimanju i metežu me je ubo u grudi. Prilikom rvanja sa njim povredio ahilovu tetivu. To je prava istina - rekao je svešetnik.

Kako je objasnio I.N. jeste ranije dolazio na službe, ali su mu rekli da dok ne reši probleme kod kuće ne dolazi u crkvu.

- Znali smo da se svađa sa komšijama, kao i da mu je policija dolazila zbog nasilja u porodici. Samo smo hteli da reši te stvari i vrati se u crkvu. Međutim imao je i psihičkih problema, ozbiljnih i sve je to uticalo da se ovo desi. Sa policijom niko od nas nije razgovarao i ovo je jedina istina o tome sta se zaista dogodilo - rekao je on.

Prema njegovim rečima on ne želi marketing, ali je kako kaže: "Pitanje časti i želim da se zna da sam mu se suprotstavio, a ne pobegao kako je navedeno u medijima" - rekao je Goran Z.

Ilija N. saslušan u Višem javnom tužilaštvu

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan Ilija N. zbog sumnje da je 4. septembra oko 11 sati u prostorijama Prve Hristove crkve u Ulici Admirala Geprata, nožem povredio 3 muškarca. Njemu se na teret stavlja stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju.

Foto: privatna arhiva

- Na saslušanju branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo - navedeno je u pomenutom tužilaštvu.

Sumnja se da je I.N. oštećene napao u nedelju pre podne, zadavši jednom oštećenom ubod u predelu stomaka, drugom u predelu grudi, a trećem ogrebotinu podlaktice.

Uhapšen je ubrzo nakon izvršenja krivičnog dela, a oštećeni su zbrinuti u Urgentnom centru.

Tužilaštvo će naložiti neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, kao i sudsko-medicinsko veštačenje povreda oštećenih i pribaviti druge dolaze u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog dela.