AKTUELNO

Luka Cerović, koji se posle tri godine skrivanja vratio u Srbiju, zbog nastavka krvavog rata "kavčana" i "škaljaraca" procenio da mu je sigurnije iza rešetaka, prenose mediji.

Luka Cerović, najbliži saradnik Nikole Vušovića, zvanog Džoni s Vračara, i Veljka Belivuka, predao se u ponedeljak u strahu da bi mogao da bude likvidiran! Kako izvor Kurira otkriva, postoje operativna saznanja da Cerović, za kojim je po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu raspisana poternica zbog iznude, već neko vreme boravi u Srbiji.

- Cerović neko vreme navodno boravi u Srbiji. Kad je posle ubistava Milića Minje Šakovića u Budvi i Gorana Vlaovića na Pagu postalo jasno da se rat kavačkog i škaljarskog klana ponovo zahuktava, najverovatnije je shvatio da bi i sam mogao da bude laka meta, najpre jer vođe kavačkog klana, s kojima je navodno blisko povezana ekipa Džonija s Vračara, ili nisu u zemlji, ili su iza rešetaka - objašnjava sagovornik Kurira.

Tri godine se skrivao

Prema njegovim rečima, ne postoji drugo objašnjenje da se Cerović, posle tri godine skrivanja, sam preda pravosuđu.

Otežano hoda

Ludi Džoni pogođen u nogu pre 15 godina

Nikola Vušović, poznat i pod nadimcima Džoni s Vračara, Ludi Džoni i Ćopavi Džoni, navodno je jedan od najtraženijih kriminalaca iz Srbije. Vođu vračarskog klana navodno je pre petnaestak godina ranio Lazar Vukićević, jedan od ubijenih u kući strave u Ritopeku. I Vušović je tada priveden, ali je, iako ranjen, tada uspeo da pobegne iz bolnice. - Navodno, posle tog ranjavanja Vušović se nikada nije potpuno oporavio i zbog toga i danas specifično hoda, malo vuče jednu nogu. Upravo posle ubistva u Atini svedoci su istražiteljima ispričali da je jedan od napadača koji je upao u restoran i pucao na vođe "škaljaraca" ćopao - podseća sagovornik Kurira.

Luka Cerović i Nikola Vušović, prema operativnim saznanjima, blisko su sarađivali sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, dok oni nisu uhapšeni u februaru prošle godine. Posle toga, navodno su postali glavni Zvicerovi operativci.

- Rat klanova, koji je neko vreme, posle velikog hapšenja Belivukove grupe u Srbiji, ali i raspisivanja poternica za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, kao i prvim čovekom "škaljaraca" Jovanom Vukotićem, praktično mirovao, očito je da se ponovo rasplamsao. Nekoliko meseci zatišja i verovatnog pregrupisavanja dva klana je završeno. U Crnoj Gori i Hrvatskoj su ubijena dvojica visokopozicioniranih "škaljaraca" i nema sumnje da bi se Cerović sam u Srbiji osećao ugroženo - objašnjava naš sagovornik.

Za Cerovićem je, podsetimo, poternica bila raspisana zbog sumnje da je podstrekao na iznudu od 15.000 evra trojicu mladića, koji su već optuženi za to pred Višim tužilaštvom, dok je isto tužilaštvo protiv Džonija poternicu raspisalo zbog nezakonitog nošenja oružja.

Ubistvo u Atini

Njihova imena, osim u istrazi protiv Belivukovog klana, međutim, pominjala su se i u vezi s likvidacijom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, visokopozicioniranih "škaljaraca" u Atini 2020.

- Istraga zločina u Atini i dalje traje i u međuvremenu se došlo do određenih dokaza, a postoje informacije da je Zvicer za tu likvidaciju angažovao Belivuka i Miljkovića, koji su sa još najmanje trojicom saradnika učestvovali u tom zločinu. Navodno, upravo kao potencijalni pomagači pominju se i Cerović i Vušović - objašnjava naš sagovornik.

On podseća da je Vušović prošle godine bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji, on je pod misterioznim okolnostima pušten na slobodu.

Autor: