AKTUELNO

Urednik Kurira Mladen Radulović i bivši kontraobaveštajac Božidar Spasić komentarisali su ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

- Za Jovana Vukotića se čulo pre pet, šest godina kada se rasplamsao krvavi rat dva kotorska klana zbog droge koja je nestala u Valensiji. Prva žrtva tog rata bila je na Novom Beogradu kada je likvidiran Goran Radoman. Vukotić je od početka bio na čelu škaljaraca, iako je on to negirao konstantno. Svih ovih godina je bio i na meti kavačkog klana, pa su ga čak zvali i čovek sa devet života i čovek mačka jer je sve atentate izbegavao - kaže Mladen Radulović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema pisanju medija u Turskoj, atentat je izveden dok je Vukotić bio za volanom tokom vožnje.

- Istanbul je 15 puta veći od Beograda, tu nije ni moguće posumnjati da vas neko prati. Ubica je iskoristio priliku kada je stao na semaforu. Potresna je informacije da su sa njim bile njegova ćerkica od dve godine i njegova žena. To pokazuje koliko je ovaj mafijaški rat brutalan - kaže Radulović.

Božidar Spasić naveo je da vlada ogromna panika u mafijaškim krugovima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Podaci koje možete dobiti iz pozemlja govore da je počeo konačni obračun među mafijašima. Mi ovo možemo tumačiti i kao potpuno uništenje jednog klana ili kao osvetu. Ubice su odlično poznavale kraj. Došao sam do informacija da je stanje unutar mafijaških grupa katastrofalno. Svi su se razbežali, čak su promenili i zemlje, jer se sada samo licitira ko je sledeći. Čak se priča i da je u Španiji pojačana bezbednost oko Luke Bojovića. Kruže glasine da je ovo nastavak velikog sukoba, nema klanova u svetu koji se međusobno ubijaju, ali se na Balkanu ovo niko nije dogodilo. Treba očekivati nastavak ovih sukoba - kaže Boža Spasić.

Trgovina drogom ne sme da trpi, složili su se sagovornici.

Autor: