AKTUELNO

Otac Maše M., udovice Jovana Vukotića, otputovao je u Istanbul kako bi bio podrška ćerki posle ubistva muža.

Maša M., kako izvor otriva, uglavnom je sa ćerkicom vreme provodila u Srbiji, a nedavno su otputovale u Tursku.

Podsetimo, ona je bila očevidac likvidacije u kojoj je 8. septembra u Istanbulu u klasičnom mafijaškom obračunu ubijen njen suprug, vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica napadača na motoru prišla su automobilu u kom su bili sa ćerkicom i izvesnim E. K., koji je navodno bio vozač.

- Maša M. je posle ubistva supruga van sebe, dala je iskaz policiji a pred njom je i rešavanje komplikovane procedure pripremanja dokumentacije, kako bi telo ubijeno supruga bilo prebačeno. Otac je zbog toga otputovao kako bi joj pomogao, jer u Istanbulu boravi sa njihovom malom ćerkicom - objašnjava izvor.

On otkriva da je Maša M., kada nije bila uz supruga, provodila u jednom manjem mestu u Srbiji, ali da je strahovala za svoju bezbednost.

Foto: Privatna arhiva

- Maša se u poslednje vreme gradom kretala sa obezbeđenjem, najverovatnije jer se njen suprug kom su trag bezbednosne službe izgubile u julu prošle godine plašio za njenu i bezbednost njihovog deteta. Međutim, s obzirom na to da je i sada trudna, jasno je da su se viđali i u međuvremenu - navodi izvor.

Istražitelji sumnjaju da su ubice pratile upravo udovicu i tako otkrile da se prvi čovek škaljarskog klana, koji je u ratu sa kavčanima već osam godina skriva u Turskoj.

- Sumnja se da je ubistvo nastavak obračuna klanova, ali da je glavni logističar, koji je angažovao ubice u Španiji, jer je i za njim raspisana poternica - objašnjava sagovornik.

Foto: PRINTSCREEN /DRUŠTVENE MREŽE/PRIVATNA ARHIVA

Turski istražitelji, uzeli su izjavu i od vozača E. K., koji je kako navode turski mediji, tvrdio da ne poznaje porodicu koju je vozio iz luksuzne četvrti do tržnog centra. Međutim, kada su svedoci otkrili da su posle pucnjave videli kako je otišao do ograde pored puta i tamo se zadržao neko vreme, detaljnim pretresom otkrili su da je tamo najverovatnije sakrio dva mobilna telefona, koji su pronađeni.

- Još uvek nije utvrđeno da li je i Maša M. u Turskoj koristila lažni identitet, s obzirom na to da joj je suprug bio na poternici Interpola, ali i glavna meta kavčana - dodaje naš sagovornik i podseća da je utvrđeno da se Vukotić u toj državi predstavljao kao Nikola.