AKTUELNO

Marku P. (29) iz Zmajeva, osumnjičenom da je 5. jula sekirom usmrtio dedu po majci Dragana Manojlovića (74) i njegovu sestru Zoru Dakić (83), a zatim kolima ubijenog pobegao, produžen je pritvor koji može trajati do 11. oktobra.

Ova mera izrečena mu je, kako nam je rečeno u Višem sudu u Somboru, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo koje mu se stavlja na teret, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor, a imajući u vidu način izvršenja i težinu posledica koji su doveli do uznemirenja javnosti, koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Video: MUP

Osumnjičeni Marko P. je uhapšen u noći između 12. i 13. jula, a pronađen je u ukradenim kolima u šumi u Vršačkom bregu. NJemu su pripadnici novosadske policije u saradnji sa Policijskom upravom u Pančevu, Policijskom stanicom u Vršcu, stavili lisice na ruke nepunih deset dana nakon zločina. On se sve vreme krio u automobilu, a prema nezvaničnim informacijama, policiji je nakon hapšenja rekao da se ne seća dana kada su ubijeni deda i njegova sestra.

Na saslušanju, nakon hapšenja, Marko P. nije izneo odbranu, a kako je tada za naš list rekao njegov branilac, advokat Goran Karadarević, tu odluku su doneli jer smatraju da psihički nije sposoban da u celosti i adekvatno prenese svoje izjašnjenje o optužbi.

Foto: mup

Beživotna tela Dragana Manojlovića i njegove sestre Zore Dakić policija je pronašla u kući u Ulici Radoja Domanovića 20, dan nakon stravičnog zločina, jer je ćerka ubijenog, prema našim saznanjima, pozvala policiju. Ona je rekla da joj se otac celog dana nije javljao na telefon, a kada su ušli unutra zatekli su beživotna tela s vidljivim povredama koje su nanete oštrim predmetom, najverovatnije sekirom, a stvari su bile ispreturane.

Autor: