AKTUELNO

Dvojica muškaraca sa Uba, V.S. (32) i S.M. (56) uhapšeni su zbog niza prevara u poslednje dve godine, s obzirom da su od nekolicine poljoprivrednika uzeli više od 20 miliona dinara, obećavajući im pomoć zbog svojih “veza” u Vladi Srbije.

Njih dvojica su u protekle dve godine poznanicima sa područja Uba i Obrenovca obećavali da će im uz, odgovarajuću novčanu nadoknadu, omogućiti da nabave poljoprivredne mašine i mehanizaciju iz fondacija Evropske unije, pritom se pozivajući na čelne ljude Opštine Ub i visokopozicionirane članove Vlade Srbije.

- Takođe su, kako se sumnja, na isti način, od više osoba uzeli novac kako bi im obezbedili zakup poljopriverednog zemljišta, izgradnju stambenih, pomoćnih objekata i farmi, kupovinu stanova i pomoć za nabavku stoke iz fondova Evropske unije, dok su jednom poznaniku obećali da će posredovati kako bi se zaposlio u jednom preduzeću – saopštila je policija.

Uhapšeni Ubljani su na ovaj način više ovih osoba oštetili za ukupno oko 23.500.000 dinara. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.