AKTUELNO

Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.

S. Z. (49) iz Niša je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je metalnom šipkom poslovođi S. C. (71) naneo teške povrede glave.

Incident se dogodio 14. novembra u prodavnici za trgovinu elektro-robom u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu nakon čega je S. Z. priveden, a protiv njega je pokrenut postupak zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv obračuna je radno angažovanje, jer je S. Z. bio angažovan privremeno u toj firmi, ali je želeo da nastavi da radi.

Kada je čuo od nadređenih da to nije moguće, poslovođu je s leđa dva puta udario u glavu metalnom šipkom. Alarmirane su policija i hitna pomoć, koja je povređenog čoveka transportovala u Klinički centar u Nišu.

Pregled na Klinici za neurohirurgiju potvrdio je da ima prelom lobanje koji prati i nagnječenje mozga, što su teške telesne povrede.

Posle privođenja S. Z. je najpre zadržan do 48 časova a potom je priveden u Više javno tužilaštvo na saslušanje zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva.

I. P.

#Hitna pomoć

#Niš

#Policija

'