AKTUELNO

Nisam mogao ni da zamislim da ovako nešto može da mi se dogodi. Sve vreme dok mi je držao nož pod grlom mislio sam na svoju ćerku i da mi je došao kraj. Došao je pijan u radnju. Ne znam šta mu se dogodilo, ali odjednom je samo ustao i uzeo kuhinjski nož iz radionice, prislonio na svoje grudi i zapretio da će se ubiti, rekavši: "Ne mogu više ovako!" Kada je ugledao policijsku patrolu, krenuo je ka meni i stavio mi sečivo pod grlo preteći da će me ubiti.

Ovako, za "Novosti", priča Slobodan Trifunović (60), vlasnik auto-mehaničarske radnje "Boban", dan posle višesatne drame koja se u četvrtak po podne odvijala u njegovoj radionici u Ulici vojvode Micka Krstića na Karaburmi, kada ga je Stevan J. (26) satima držao kao taoca i pretio da će ga ubiti.

Trifunović je juče ujutru, iako vidno potresen zbog svega što mu se dogodilo i sa crvenim ranama od sečiva na vratu, došao na posao i dočekao verne mušterije koje su dovezle svoje automobile na popravku. Reporteri "Novosti" juče su ispred servisa na Karaburmi zatekli brojne novinarske ekipe, kao i Trifunovićevu porodicu, prijatelje i kolege koji su došli da mu pruže podršku.

- Srećan sam što se sve na kraju dobro završilo - kaže Trifunović. - Stevan, koji mi je držao nož na vratu, godinu dana dolazi kod mene u radionicu, jer mu je moj mehaničar prijatelj. Nikada ranije nije pravio incidente. A onda je taj dan došao pijan, a čuo sam i da je popio i bensedine. Kada je uzeo nož i zapretio da će se ubiti, pokušao sam da ga ubedim da to ne čini, ponudio mu da sednemo, popijemo piće, ali uzalud. Nešto mu je puklo u glavi, nije hteo da me sluša. Uhvatio me je i nije želeo da me pusti.

Prema rečima našeg sagovornika, otmičar je u jednom trenutku zatražio da zovu policiju i da mu dovedu roditelje i sestru.

- U više navrata sam mu rekao: "Ajde, pusti me ili me ubij! Nemoj da me mučiš!" - priča Trifunović kroz suze. - Onda je on zatražio i da mu daju vode. Žena iz pregovaračkog tima mi je dala vodu, ali kad sam popio gutljaj, osetio sam da to nije obična voda. Zatim sam uzeo čašu i sipao vodu i dao mu, iako mi je sve vreme nož bio pod vratom. Popio je i kroz nekih pola sata osetio sam da mu pada ruka i da gubi koncentraciju. Očigledno je sredstvo za uspavljivanje počelo da deluje. Pričao je nepovezane stvari, a kada je video svoju porodicu, nije mogao da ih prepozna.

ODVEDEN U "LAZU", PA NA SASLUŠANJE

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Stevan J. nije poricao da je izvršio dela koja mu se stavljaju na teret. On je, kako saznajemo, ispričao "da mu prete navijači i da je Slobodanov brat navijač". Sud mu je odredio pritvor do 30 dana.

Stevan J. je, nakon što je okončana talačka kriza, odveden u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", gde je hospitalizovan i pregledan. Lekari su juče obavestili tužilaštvo i policiju da nije više potrebna njegova dalja hospitalizacija, nakon čega je priveden na saslušanje.

Autor: