AKTUELNO

U petak 30. septembra oko 21 sat mediji su objavili da je u Panami ubijen Radoje Zvicer, vođa kavačkog kriminalnog klana. Panamski mediji su naveli da su ubijena dvojica muškaraca, a da je jedan od njih čovek između 40 i 45 godina i da je u trenutku likvidacije sedeo u belom automobilu.

Navodno, muškarac je imao nadimak "Jai". Ubrzo, pojavila se vest da je čovek ipak živ, ali da je u bolnici u teškom stanju. Zvaničan identitet niko, međutim, nije saopštio, ali je policija Crne Gore dobila informaciju da su u Panami ubijena dvojica muškaraca i da se čeka DNK analiza. Ovi navodi postaju još nejasniji, nakon oglašavanja advokata porodice Zvicer, Vladimir Zarić, koji je demantovao ove priče.

- To nije život, to je skrivanje. On je verovatno svakih mesec dana menjao prebivalište, indetitet, lične karte, pasoše... Nemoguće da obaveštajne službe toliko loše rade da ne mogu da mu uđu u trag. Kad oseti ili sazna da mu se približe on se premesti dalje. Interesantno je to da je on od tih vođa najviše bio u medijima, bio je mit da ga je nemoguće ubiti, uvek se vadio iz tih situacija. Moguće da na ovaj način želi da se stvori mit o njemu da ga je nemoguće ubiti - rekla je Gordana Mišev, pa ih uporedila sa drugim klanovima, tvrdeći da postoji neko iznad samih vođa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sve su opcije u igri, bolje bi bilo da je uhapšen, jer svako ko se bavi time mora biti kažnjen, a imao je i te kako dobre informacije, oni su samo vođe, postoji neko iznad njih, neka logistika, koja im je pomogla da naprave tu kriminalnu grupu. Oni nisu bili složni kao zemunski klan ili kao Šarićev klan, oni su se podelili i upravo su davali dosta informacija policiji kako bi im ušla u trag. Oni nisu radili samo za sebe nego su radili i protiv drugih, mnogo su informacija odavali policiji za hapšenja.

Autor: