AKTUELNO

Motociklista je prišao "pežou" u koloni na semaforu i kroz prozor pucao u glavu Ivanu Ćiriću Ćiri (38) i njegovom drugu Ivanu Miliću (31).

Ivan Ćirić Ćira (38) i njegov prijatelj Ivan Milić (31) ubijeni su u petak usred dana u klasičnom mafijaškom napadu u Ulici Save Maškovića na beogradskoj opštini Voždovac. Oni su bili u "pežou 207", u koloni na semaforu, kad im je ubica prišao motorom i kroz prozor im ispalio pet hitaca u glavu naočigled stotinak zgranutih ljudi.

Naručeno ubistvo

U policiji kažu da tragaju za ubicom i da je najverovatnije reč o naručenoj likvidaciji.

- Ćirić je sedeo na mestu suvozača, a njegov prijatelj Ivan Milić je vozio "pežo". Bili su u koloni vozila, kada im je motociklista prišao sa leve strane i zapucao. Ispalio je iz pištolja ukupno pet metaka, sa razdaljine od oko pola metra, a svi hici su pogodili Ćirića i Milića u glavu - objašnjava izvor za medije.

Prema njegovim rečima, prvi hici su pogodili Ćirića, na mestu suvozača, a zatim je teško ranjen Milić.

- On je otvorio vrata i pokušao da pobegne, ali ga je ubica pogodio još jednom u glavu i Milić je pao mrtav. Sve je trajalo samo nekoliko sekundi. Ubica je zatim dodao gas i pobegao u pravcu Ulice Vojvode Stepe - navodi izvor.

Stravičan mafijaški napad odigrao se naočigled stotinak ljudi, koji su iz automobila, javnog prevoza i sa trotoara u šoku posmatrali pucnjavu. Vozač koji bio u koloni iza "pežoa" rekao nam je da je video kad se motociklista, noseći kacigu, zaustavio ispred njega.

- Odjeknuli su pucnji, nisam mogao da verujem šta se dešava! Vozač "pežoa" je izbauljao iz kola, a ovaj je uperio pištolj u njega i još jednom zapucao. Onda je vratio pištolj pod jaknu, dao gas i u punoj brzini odjurio prema naselju "Stepa Stepanović". Toliko smo svi bili u šoku da niko nije reagovao još minut-dva. U prvi mah nisam ni znao da li je taj iz "pežoa" ubijen, tek posle sam saznao da ima dvoje mrtvih - kazao je svedok likvidacije.

Foto: Pink.rs

Ostao invalid

U policiji veruju da su u pozadini mafijaškog ubistva neraščišćeni računi, najverovatnije oko prodaje droge.

- Prema operativnim podacima iz policije, Ćirić je više puta hapšen zbog sumnje da je prodavao drogu, a sumnjičio se i da je bio pripadnik "voždovačkog klana".

On je u tri navrata preživeo napade. Najpre je ranjen iz vatrenog oružja 12. maja 2004, a zatim mu je 2013. "audi" dignut u vazduh. Potom je 8. februara u naselju Braće Jerković pod njegov "sitroen C4" postavljena bomba, koja je eksplodirala u toku vožnje. Ćirić je tad čudom preživeo stravičnu eksploziju, ali je ostao invalid, bez ruke. On je posle policajcima rekao da ne zna ko je hteo da ga ubije i zašto - navodi izvor.

Inače, Ćirić je poslednji put privođen 2014. u policijskoj akciji "Grom", koja je bila uperena uglavnom protiv trgovaca drogom, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Ćira u martu demantovao da je diler

Ivan Ćirić je u martu, mesec dana nakon što je preživeo bombaški napad u naselju Braće Jerković, demantovao navode medija da se bavio preprodajom droge i da je bio pripadnik "voždovačkog klana". Ćirić je tada redakciji Informera dostavio dokumentaciju iz suda i policije, u kojoj stoji da on nikada pre toga nije bio osuđivan i da se protiv njega ne vodi nijedan sudski postupak.

#Pucnjava

#Voždovac

'