AKTUELNO

Miodrag Cvijetinović nestao je početkom novembra 1995. godine i do danas se ne zna šta se desilo s njim.

Spekulisalo se da je ubijen iz osvete za likvidaciju Aleksandra Kneževića Kneleta, ali se pričalo i da je pobegao i sakrio se negde kako ne bi izbegao tu odmazdu.

Miša Tajger ili Miša Dizeldorf, kako su Cvijetinovića zvali, bio je zet Radeta Ćaldovića Ćente i glavni osumnjičeni za Kneletovo ubistvo. On je zbog te sumnje bio i uhapšen, ali je usled nedostataka dokaza pušten, a samo nekoliko dana kasnije mu se izgubio svaki trag.

Miša je dugo boravio u Nemačkoj, gde se navodno sa Ćentinom ekipom bavio drogom. Odatle mu nadimak "Dizeldorf".

Inače, verovalo se da je Cvijetinović ubio Kneleta, jer mu je ovaj prethodno oteo džip. Naime, Knežević je u hotelu "Jugoslavija" izvadio pištolj i tražio od Miše da mu da "roleks" sat i "micubiši pajero", što je on i učinio, bez pogovora. Kada je Ćenta to saznao, bukvalno je poludeo.

Delovalo je da se situacija smirila posle sastanka Kneleta i Ćente, u čemu je posredovao Goran Vuković Majmun. Knele je Miši vratio ključeve džipa, ali je za sat rekao da će mu ga doneti kasnije. Cvijetinović je uzeo ključeve, okrenuo se i otišao, ali se sa Kneževićem nije pomirio.

Knele je ubijen 28. oktobra 1992. u čuvenom apartmanu 331 hotela "Hajat" u Novom Beogradu.

Nedugo zatim u Nemačkoj je likvidiran i Kneletov drug Darko Stanojević za šta je, između ostalih, bio uhapšen i Cvjetinović, koji je uskoro izručen Beogradu, gde je bio smešten u Centralni zatvor na oko tri meseca. Potom je pušten, jer je navodno imao alibi.

Zanimljivo je da je nestanak Cvijetinovića zvanično prijavljen tek devet godina kasnije.

Autor: