AKTUELNO

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dovedeni su danas po podne u Specijalni sud u Beogradu, gde će im biti nastavljeno suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Za pult je pristupio Srđan Lalić. Obučen je u maslinasto zeleni džemper ispod koje ima belu bluzu.

- Nastavio bih sa izlaganjem, ne bih se osvrato na komentare. Juče sam se zaustavio kod ubista Gorana Velčkovića. On je ubijen 3. 8. 2020. a sutardan smo došli Belivuk, ja Miloš Budimir do kuće u prepodnevnim časovima. Uništavalo se telo Gorana Veličkovića, u čemu ja prvi put delimično učestvujem. Kada se uđe u garažu sa desne strane stajala mašina za mlevenje mesa, tada sam prvi put video taj proces - rekao je Lalić i dodao:

- Kada se to završilo, pomogao sam Belivuku da na travnjaku zapali delove garderobe, folije za zaštićivanje, sekiru. Sve je to paljeno. Bila velika vatra. Otišli smo da bi smo se u večernjim satima ponovo vratili u Ritopek, pozajmili smo vozilo, džip. Došli su Belovuk, Miljković, Miloš Budimir, ja.Išli smo vozilom do reke i u reku izručili sadržaj džakova. Usput smo se zaustavili na benzinskoj pumpi, vratili se nazad. Mislim da je sve to vezano za ubistvo Veličkovića.

Autor: