AKTUELNO

Srđan Lalić, pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rekao je danas tokom svedočenja da je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, obezbedio 5 miliona evra za svrgavanje političke vlasti u Srbiji.

- Od dela policije Crne Gore koji je pod kontrolom kavačkog klana saznali su da se sprema njihovo ubistvo i kao mamac su trebali da posluže da se pohapse škaljarci. Po povratku su nam oduševljeni pričali kao deo crngorske službe stojii iza kavčana, kako bi to trebalo da se sprovede i ovde Zvicer je, pričao je, obezbedio 5 miliona evra za svrgavanje političke vlasti u Srbiji i da se dovede neko ko bi radio u interesu klana. U tu svrhu su bila sprovođenja neka dela, pisanje transparenata i na mrežama. Kao najveću pretnju su videli predsednika i to posle objave rata mafiji u čemu su se prepoznali. Kao pomen za krajnje rešenje je bilo reči o atentatu - otkrio je Lalić

Plan im je, kako je naveo bio da se izazovu veliki neredi na ulicama posle prvog sledećeg protesta.

- U slučaju da neko od nas bude uhapšen, trebalo je da se vrše diverzije po gradovima, pominjalo se postavljanje eksplozivnih naprava na javne objekte i površine - otkrio je Lalić.

Dok je Lalić govorio o atentatu na predsednika Srbije, sudnicom se prolamao smeh.

- Belivuk se grohotom smejao kada je Lalić pomenuo atentat na presednika. Toliko glasno da su se svi optuženi sa klupe okrenuli ka njemu - rekao je naš sagovornik.

Autor: