AKTUELNO

Svedok-saradnik Srđan Lalić je u Specijalnom sudu u Beogradu otkrio svoja saznanja o najmonstruoznijem klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u kojima je i sam učestvovao, a između ostalog pričao je i o Milanu Ljepoji, pripadniku Pink Pantera.

Naime, Lalić je juče u sudnici naveo i da je Pink Panter odlučio da sa pljački pređe na likvidacije i to zbog novca. Svedok-okrivljeni naveo je da je Ljepoja to sam priznao kada su počeli da ga muče u kući u Ritopeku, poznatoj kao klanica, nakon što mu je uzet Skaj telefon u kome su nađene fotografije Zvicerovog kuma.

- Postavili smo ga u metalnu stolicu u skrivenoj prostoriji, počelo je ispitivanje, dao je brzo šifru od Skaja, Veljko i Marko su otišli gore da provere telefon. Pokazivali su Ljepoji slike, imao je sliku Zvicerovog kuma, priznao je svoju ulogu u pokušaju ubistva u Ukrajini, objasnio je to finansijskim motivom, da više nema finansija od pljački, a da je planiranje likvidacija slično kao planiranje pljački - rekao je Srđan Lalić, a zatim dodao da im je Ljepoja dao dosta informacija o likvidacijama koje su planirali.

Lalić je u svom svedočenju naveo da je Pink Panter na ruci imao skup sat, limitirane serije, koji je Miljković kasnije dao Vladi Draganiću, vlasniku klanice u Ritopeku.

Takođe, Lalić je objasnio i kako je klan uspeo da namami žrtvu i da se bukvalno Ljepoja sam otkrio Marku Miljkoviću kome je sa lažnog Skaj naloga tražio ličnu kartu kako bi mu dao blindiran automobil.

- Pomenuo sam nalog Leon s kog je Miljković kucao s raznim ljudima iz škaljarskog klana, pa i sa Veljkom Banovićem zvanim Votka, koji je na Skaju bio Hajduk. Banović je Miljkovića spojio sa nalogom Zvonce, rekao je da je čovek koji ima dobre resurse, puno ljudi koji bi vršili likvidacije i učestvovao je već u Ukrajini za Zvicera, to su bile prve informacije - rekao je Lalić, pa pomenuo Ljepoju:

- Miljković se odmah spojio s tim nalogom, pokušao je da mu razotkrije identitet, obećao je da će mu dati blindirani automobil, rekao mu je da treba da se čuva, pitao ga kako se čuva. Ljepoja mu je poverovao, poslao je Miljkoviću fotografiju lične karte za ovlašćenje za blindu i tako je Miljković otkrio njegov identitet.

Lalić je detaljno opisao kako su namamili Ljepoju u kuću strave u Ritopeku, kako su potom mučili i na kraju zverski ubili i njegovo telo raskomadali i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Svedok-okrivljeni koji o svojim saznanjima govori već dva ročišta, a na sledećem bi trebalo da mu dojučerašnji saborci Miljković i Belivuk, kao i ostali okrivljeni postavljaju pitanja.

Autor: