AKTUELNO

Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je da je u velikoj akciji sprovedenoj jutros u Beogradu uhapšena opasna kriminalna grupa koja je planirala teška krivična dela po nalogu vođa kavačkog klana, uključujući i napad na najviše državne funkcionere Srbije.

- U zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, SBPOK, UKP - PU za Grad Beograd, SAJ, Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa EUROPOL, danas je u ranim jutarnjim časovima uhapšeno 17 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe, takozvani "Vračarci". Grupu su predvodili N.V. i U.P.- saopšteno je iz tužilaštva.

Uhapšeni su L.C, I. B, D.M, N.B, V.M, N.M, S. M, A.M, N.K, N.T, M.T, J.B, Đ. K, N. J, A.N, N.V. i D.N, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela teško ubistvo.

- U toku je pretres na preko 50 lokacija uključujući i više putničkih motornih vozila. Oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona. Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe takozvani Kavači, na su čelu R.Z. i S.K - navodi se u saopštenju. Vođe kavačkog kana, podsetimo, su Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

- Organizovana kriminalna grupa tzv, Vračarci je delovala po nalozima OKG „Kavači" u Srbiji i inostranstvu. U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove OKG uhapšeno u inostranstvu. Ova OKG je finansirana od strane OKG „Kavači" i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Republici Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije. Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal - saopštilo je Tužilaštvo.

Autor: