AKTUELNO

Među uhapšenim saradnicima bliskog saradnika kavačkog klana Nikole Vušovića i njegova desna ruka Luka Cerović, piše Kurir.

Uhapšeno je 17 Vušovićevih ljudi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela - teško ubistvo. Njima je pronađena i veća količina vatrenog oružja, a uhapšeni Cerović već je bio pod kontrolom policije, na nanogvici.

Kako smo i ranije pisali, on se posle tri godine skrivanja u septembru ove godine vratio u Srbiju, zbog nastavka krvavog rata "kavčana" i "škaljaraca" jer je procenio da mu je sigurnije iza rešetaka.

Foto: Foto/MUP Srbije

Saradnik je i Veljka Belivuka, a pre samo dva meseca policiji se predao strahu da bi mogao da bude likvidiran.

Luka Cerović i Nikola Vušović, prema operativnim saznanjima, blisko su sarađivali sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, dok oni nisu uhapšeni u februaru prošle godine. Posle toga, navodno su postali glavni Zvicerovi operativci.

Za Cerovićem je, podsetimo, poternica bila raspisana zbog sumnje da je podstrekao na iznudu od 15.000 evra trojicu mladića, koji su već optuženi za to pred Višim tužilaštvom, dok je isto tužilaštvo protiv Džonija poternicu raspisalo zbog nezakonitog nošenja oružja.

Njihova imena, osim u istrazi protiv Belivukovog klana, međutim, pominjala su se i u vezi s likvidacijom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, visokopozicioniranih "škaljaraca" u Atini 2020.

Sa Cerović ju jutros uhapšeni i I.B, D.M, N.B, V.M, N.M, S. M, A.M, N.K, N.T, M.T, J.B, Đ. K, N. J, A.N, N.V. i D.N.

Autor: