AKTUELNO

Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal, kako saznajemo tragaju za još najmanje 11 osoba koje su u bekstu, a sumnjiče se da su povezani za ogrankom kavačkog klana koji je predvodio Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara.

Sumnja se da se Vušović kao i većina njegovih saradnika koji nisu u Srbiji skrivaju u Španiji i Dominikanskoj Republici.

- Među odbeglim članovima kriminalne grupe za kojima se traga je i Nikola Filipović, sin Božidara Filipovića, zvanog Boža Crnogorac. Božidaru Filipoviću, inače je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji - otkriva sagovornik Kurira.

Podsetimo, za starijeg Filipovića javnost je čula još 2017. kada je zapalio sopstveni džip, kivan na to što mu je, kako je tvrdio, Parking servis oštetio nepropisno parkirani automobil prilikom odnošenja.

On je potom privođen i zbog pretnji najvišem rukovodstvu Srbije.

- U bekstvu su i Nikola M., Miloš P., Radivoje J., Rašo B., Ivan B., Jovica S., Miloš A., Rajko T., kao i Petar J. Oni se sumnjiče da su bili članovi organizovane kriminalne grupe, koja se sumnjiči za ubistva i pripremnu ubistava najviših državnih funkcionera. U bekstvu je i vođa klana Nikola Vušović, dok se dvojica pripadnika nalaze već u zatvorima drugih država - objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, u velikoj akciji jutros je uhapšeno 17 osumnjičenih, a pretresi na više od 50 lokacija i dalje su u toku.

Autor: