AKTUELNO

Pripadnici SAJ uhapsili su 19 pripadnika kriminalne grupe "vračarci", a oni su pre oko dva i po sata privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, gde je u toku saslušanje.

Kako Pink saznaje, oni uglavnom ne žele da sarađuju, ali takođe, nezvanično saznajemo da njih dvojica žele da postanu svedoci saradnici.

Podsetimo, kriminalnu grupu koja je blisko sarađivala sa kavačkim klanom i klanom Veljka Belivuka predvodio je Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara ili Ludi Džoni, a takozvani "vračarci" sumnjiče se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, za pet pokušaja ubistva i pripremu ubistava najviših državnih funkcionera.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako saznajemo, zbog bliske saradnje sa kavačkim klanom, pretpostavlja se da bi Vušovićevi ljudi mogli da otkriju nove ili potkrepe dokazima stare zločine najdominantnije kriminalne grupe na balkanu.

Foto: TV Pink Printscreen

Među uhapšenim saradnicima bliskog saradnika kavačkog klana Nikole Vušovića su i njegova desna ruka Luka Cerović i bivši muž starlete Tamare Đurić Nikola Kačarević.

Traga se za još najmanje 11 osoba koje su u bekstvu, a sumnjiče se da su povezani za ogrankom Vušovićevog kavačkog klana. Sumnja se da se Vušović kao i većina njegovih saradnika koji nisu u Srbiji skrivaju u Španiji i Dominikanskoj Republici.

Foto: TV Pink Printscreen

Pored Vušovića, u bekstvu su Nikola M., Miloš P., Radivoje J., Nikola F., Rašo B., Ivan B., Jovica S., Miloš A., Rajko T., kao i Petar J. Na spislu za hapšenje su bili i Darijo Đorđević Dekster koji je bečkom zatvoru, ali i Uroš Piperski koji je u zatvoru u Lisabonu.

Autor: