AKTUELNO

Tužilašto za organizovani kriminal donelo je Naredbu o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 lica. Do sada je saslušano 16 osoba, a pritvor je zatražen za 32 pripadnika ove kriminalne grupe.

Kako saznajemo, svi oni branili su se ćutanjem.

Tokom dana biće im određen i pritvor. Na raskrinkavanju ove kriminalne grupe radilo se intenzivno više od godinu dana.

Foto: TV Pink Printscreen

Iako su imali kriptovane telefone njima je bilo jako teško ući u trag s obzirom na to da su se tajno viđali bez telefona u parkovima na Vračaru - dva člana bi bila oko klupica dok su u njihovoj neposrednoj blizini bili takozvani vojnici koji su odmah reagovali kada ugledaju policiju.

Foto: Foto/MUP Srbije

Vračarci su planirala i napade na najviše državne funkcionere, među njima i predsednika Srbije, gde su se dvoumili da li da ubiju Aleksanda Vučića ili njegovog sina.

To je za Pink potvrdio i zamenik načelnika SBP Nemanja Đuran, koji je rekao da je policija imala operativna saznanja da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove uže porodice.

Vođe ove kriminalne grupe i dalje su na slobodi, tako da se ne isključuje mogućnost novih hapšenja.

Veruje da su Vračarci sarađivali sa kavačkim klanom na čijem čelu je Radoje Zvicer. Đuran je takođe ukazao da je ova organizovana kriminalna grupa tesno sarađivala sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je osumnjičen za brojne monstruozne zločine.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu zbog osnovane sumnje da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Nikola Vušović i Uroš Piperski, u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način lišili života sada pokojne Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragan Ristića, i pokušali su da liše života Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Autor: