AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, uhapsili su M. S. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u Inđiji zaustavila automobil kojim je upravljao osumnjičeni i u gepeku pronašla dva džaka sa 70 paketa, u kojima se nalazilo oko 35 kilograma marihuane.

Foto: MUP Srbije

Pretresom stana koji M. S. koristi u Beogradu pronađeni su pištolj i manja količina marihuane.

Foto: MUP Srbije

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Inače, Stefan Miletić je osuđivan 2021. godine za krivično delo Uvreda na novčanu kaznu u iznosu od 40.000 dinara, i aprila 2021. godine za krivično delo Ugrožavanje sigurnosti, na kaznu zatvora u trajanju od 3 meseca, uslovno na godinu dana.Operativni podaci ukazuju da je aktivno uključen u transport narkotika*, odnosno dopremanje droge na područje centralne Srbije i njihovu neposrednu distribuciju.

Uvidom u sredstva javnog informisanja, ustanovljeno je da je tokom 2020. godine Beogradski centar za ljudska prava podneo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika koji su 8. jula 2020. godine učestvovali, kako naglašavaju, u zlostavljanju Stefana Miletića. On je, ističu, brutalno pretučen na Terazijama tokom protesta održanog 8. jula 2020.

Centar je takođe podneo inicijativu Zaštitniku građana za pokretanje postupka kontrole rada MUP-a, a Stefanu Miletiću obezbedio pregled lekara specijaliste sudske medicine čiji izveštaj će biti dostavljen Tužilaštvu i Zaštitniku građana.

Tim povodom, Miletic je 12.07.2020. godine, za YouTube kanal Beogradskog centra za ljudska prava dao izjavu o navodnom policijskom zlostavljanju da je bio kod hotela Moskva te da je hteo da krene ka Skupštini, ali "kordon to nije dozvolio".

Portal Direktno je u julu 2020. godine objavio izjavu u kojoj Miletić ističe da je pripadnik Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, ali da će dati otkaz.

Nakon toga je objavljeno da Miletić radi kao vozač u Vatrogasno-spasilačkom odeljenju i da je Sektor unutrašnje kontrole ptotiv njega podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je lažirao prebivalište i na ime putnih troskova od MUP-a uzeo oko 800.000 dinara.

Autor: