AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Velibora Ć. (50) zbog sumnje da je 3. jula, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa više osoba na jednom splavu na Novom Beogradu, ispalio jeda hitac iz vatrenog oružja i ranio 33-godišnjeg Vladimira S.

Veliboru Ć. se na teret stavlja krivično delo Teška telesna povreda u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivičo delo Izazivanje opšte opasnosti.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju.

Do ovog sukoba, kako se sumnja, došlo je dva sata posle ponoći 3. jula, kada su Velibor Ć. i Z.P. koji je sa njim bio u društvu najpre došli u verbalni, a potom i fizički sukob sa četvoricom drugih gostiju na splavu.

U jednom trenutku je Velibor Ć. izvadio pištolj i ispalio projektil u pravcu Vladimira S. i naneo mu tešku telesnu povredu.

Potom je Vladimir S. oborio okrivljenog na pod i počeo da ga udara u nameri da mu oduzme vatreno oružje.

Velibor Ć. je takođe zadobio teške povrede u ovom sukobu.

Podsećamo da su ostali okrivljeni iz ovog postupka zaključili sporazume o priznaju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, koje je presudom od 15. septembra potvrdio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu. Vladimir Lj, Nebojša Z, Vladimir S. i Borislav S. su 12. septembra zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na osnovu kojih su osudjeni na po godinu dana kućnog zatvora.

Autor: