AKTUELNO

Nekadašnji član Zemunaca i navodni pripadnik škaljarskog klana, Luka Bojović, stigao je u Srbiju nakon deset godina provedenih u zatvoru u Španiji.

On je sleteo direktnim letom iz Madrira u pratnji pripadnika MUP-a i Interpola koji su zaduženi za proces ekstradicije.

Luka Bojović je komercijalnim letom iz Madrida, u pratnji policije, večeras stigao u Beograd nešto pre 20.30 na aerodrom Nikola Tesla.

Foto: Pink.rs

Po sletanju, on je sa terminala uzeo svoj prtljag, sreo se sa advokatom Borivojem Borovićem i bio na razgovoru u policiji.

Aerodrom je potom napustio bez obezbeđenja, u pratnji jedne bliske osobe.Bojović je iz Španije deportovan posle deset godina u zatvoru, gde je bio jer je osuđen za posedovanje oružja.

Foto: Pink.rs

On je uhapšen u Valensiji tako što je praćena njegova supruga. U Španiji je 2014. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali su mu se u kaznu zatvora računale i prethodne dve godine koje je proveo u zatvoru.

Njemu je u Španiji izrećena kazna od tri godine zatvora za falsifikovanje isprava, za zločinačko udruživanje mu je izrečena kazna od pet godina, dok je za posedovanje oružja dobio deset godina robije.

Autor: