AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv trojice osumnjičenih za preprodaju kokaina i marihuane u Beogradu, kao i protiv dvoje njihovih kupaca.

Srećko P., Bojan Š. i Saša M. terete se za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

B.K. i L.S. za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, za ličnu upotrebu, za koje im preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju, a tužilaštvo je predložilo sudu i da Srećku P, Bojanu Š. i Saši M. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da su Srećko P, Bojan Š. i Saša M. delovali kao grupa u kojoj su imali definisane uloge i razvijenu strukturu.

Distribuciju narkotika je, kako se sumnja, organizovao je Srećko P.

Narkotike su držali u iznajmljenim stanovima, na različitim adresama u centru Beograda, odakle su vozilima dostavljali i prodavali drogu krajnjim korisnicima. Uhapšeni su 2. avgusta ove godine nakon obavljene kupoprodaje i pretresa više stanova.

Od njih je zaplenjeno ukupno 426,59 grama marihuane i 1,5 kilograma kokaina.

Autor: