AKTUELNO

Puštanje na slobodu Luke Bojovića i njegov povratak u Srbiju uzdrmalo je podzemlje u regionu.

Bez obzira što je pod policijskom prismotrom zbog lične, ali i bezbednosti drugih, već se nagađa da bi mogao ponovo da napusti zemlju u koju se vratio posle 12 godina. Prema operativnim saznanjima, njemu o glavi radi vođa "kavčana" Radoje Zvicer, ali i Nikola Vušović DŽoni sa Vračara.

Bojović je odranije smatran velikim neprijateljem "kavčana", a njegovi bliski prijatelji i kumovi ubijani su, kako se sumnja, po njihovim nalozima.

- Postoji veliki strah od boravka Bojovića na slobodi - navodi izvor "Novosti" iz bezbednosnih službi. - Što je duže slobodan, to je veća opasnost po njih. Tako oni na to gledaju. NJima se svakim danom sužava prostor za manevrisanje. Oni se njega boje, a u strahu su velike oči. Mnoge žrtve su nastradale upravo iz tog straha, pa su njihovi dželati udarili prvi.

I upravo se tu krije najveća opasnost po bezbednost Luke Bojovića. On sam je, preko svojih prijatelja, poručio da će u rodnom Beogradu boraviti samo nekoliko dana, a da će posle toga otići. NJegov blizak saradnik Filip Korać letos je uhapšen u Hrvatskoj, a potom je, na sopstveni zahtev, otišao u Crnu Goru. Da li će do njihovog susreta doći u ovoj zemlji, ili u Srbiji, biće poznato u narednom periodu.

Bojovićevi i Koraćevi neprijatelji strahuju od tog susreta, kao i njihove dalje saradnje sa ljudima bliskim "škaljarskom klanu", sa kojim se i ovaj dvojac povezuje.

Autor: