AKTUELNO

Vest da je dečak (10) koji je pokošen ispred svoje kuće u Obrenovcu preminuo juče, nakon sedam dana borbe za život, rastužila je Srbiju, a ovo su okolnosti pod kojima je došlo do ove nezapamćene tragedije.

Vozač Stefan S. (19) upravljao je automobilom sa probnom vozačkom dozvolom B kategorije i u kolima je sa njim bila punoletna osoba, kao što nalaže zakon. Kretao se iz pravca ulice Boška Buhe sa leve na desnu stranu i prednjom desnom stranom vozila je udario dečaka.

Dete je prelazilo pomenutu ulicu van pešačkog prelaza.

Dečak je pao. U bolnici je utvrđeno da ima krvarenje mozga i bio je šok sobi nedelju dana koliko su mu se lekari borili za život. Nalazio se veštačkoj komi.

"Dečak je bio bukvalno dva metra udaljen od svoje kuće. Odmah je hitno hospitalizovan i utvrđeno je da ima krvarenje mozga. Bio je u veštačkoj komi. Vozač Stefan je bio u pratnji starije osobe kako zakon nalaže s obzirom da je vozio sa probnom vozačkom", rekao nam je sagovornik.

Dodaje da je urađen tehnički pregled vozila i da je Stefanu urađen alko test i da je imao nula promila.

"Ovo je tragedija. A što se tiče vozača, to je splet okolnosti, neiskustvo... Propust je ipak više na njegovoj strani, ali to će se sve još utvrditi. Utvrđeno je kojim delom kola je udario dečaka, naloženo je i da mu se izvadi krv. Sve se odigralo van pešačkog prelaza", objasnio nam je sagovornik.

Istraga je i dalje u toku.

Autor: