AKTUELNO

Istraga ubistva studentkinje Ivane Krivokapić u beogradskom naselju Mirijevo, koje se dogodilo 23. decembra 2022. godine između 00:37 i 5:30, usmerena je na Albanca iz Crne Gore Jetmira G.

Sumnja se da je on ugušio Ivanu, inače svoju devojku, a veruje se da je motiv bila ljubomora.

"Fiksirani su svi dostupni tragovi, a poređenje i dalja analiza će biti predmet narednih veštačenja", rečeno je u tužilaštvu.

Kako se sumnja, on je kobnog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari, gde je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Potom je fizički nasrnuo na nju i krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula. Zatim je zaključao stan i ključ poneo sa sobom, navelo je tužilaštvo.

DNK ga odao

Od početka se spekulisalo da je ubica dobro poznavao Ivanu i da ga je ona pustila u svoj stan. Devojka se nije javljala danima i njena braća su odlučila da odu kod nje i vide o čemu se radi. Tada su obili vrata stana i zatekli beživotnu devojku sa podignutom bluzom, spuštenim pantalonama, kao i sa vidnim povredama na vratu. Kasnije je saopšteno da su povrede uočene i na jagodicama prstiju, što ukazuje na to da se devojka borila sa nasilnikom.

Pre nego što su nadležni organi saopštili da je za ubistvo Ivane osumnjičen Jetmir, čekali su se rezultati određenih veštačenja, posle čega je sva sumnja pala upravo na njega.

Foto: Pink.rs, Facebook.com/Privatna arhiva

Kako su objavili mediji, ispod noktiju ubijene devojke je pronađen DNK ubice. Iako je Jetmir pokušao da ukloni tragove i skloni sumnju sa sebe, upravo taj biološki trag ga je odao.

Pretpostavlja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije. Tužilaštvo je predložilo sudu da Jetmiru G. odredi pritvor i da naloži raspisivanje poternice za njim.

Njemu se na teret stavlja krivično delo "teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore)", za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Veruje se da je odmah posle počinjenog zločina autobusom otputovao u Crnu Goru.

Jetmir je ubrao pažnju javnosti upravo nakon smrti Ivane, kada je slučaj bio obavijen velom misterije. On je svakodnevno objavljivao tužne poruke, kao i zajedničke fotografije sa Ivanom.

Pretpostavlja se da je ovo bila njegova taktika da bude manje sumnjiv u očima javnosti. Nakon što je saopšteno da je upravo on osumnjičeni ubica, Jetmir je obrisao sve fotografije i objave koje su povezane sa nesrećnom devojkom.

Slučaj ubistva mlade devojke potresao je javnost u regionu. Ivana je sahranjena u rodnom mestu, Lovćencu.

Autor: