AKTUELNO

Jetmir G. (24) iz Crne Gore glavni je osumnjičeni za ubistvo studentkinje Ivane K. u iznajmljenom stanu na Zvezdari 23. decembra prošle godine. Za njim je raspisana međunarodna poternica, ali ga policija u Crnoj Gori nije zatekla na adresi na kojoj je prijavljen, prenosi Kurir.

- Policija je izašla na teren, ali osumnjičeni nije bio na adresi. Potraga se nastavlja, a Gočaj je sada na crvenoj poternici Interpola - kaže dobro upućeni izvor Kurira.

Prema rečima stručnjaka, postoje dva načina bekstva kojima je Jetmir mogao da se posluži.

- On je osumnjičen za krivično delo teško uvistvo i pretpostavlja se da je u pitanju zločin iz niskih pobuda odnosno ljubomore, prema tome njega najverovatnije čeka doživotna robija - kaže naš sagovornik i dodaje:

Foto: Pink.rs, Facebook.com/Privatna arhiva

- Svestan toga, on je ili pobegao preko granice, najverovatnije na Kosovo i Metohiju ili u Albaniju, ili se krije u manje pristupačnim predelima s obzirom na to da je vodič planinarima.

Kurir je kontaktirao i sa Upravom policije Crne Gore, ali istragu vode srpski istražni organi i oni nisu nadležni za otkivanje detalja iz istrage.

- Za sada ne možemo da dajemo informacije jer istragu vodi policija iz Srbije, ali čim osumnjičeni za ubistvo Ivane K. bude priveden javnost će o tome istog momenta biti obaveštena - rekli su.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu je otkrilo detalje ubistva. Kako navode, Jetmir je 12 dana pre nego što je Ivani lišio života boravio u njenom stanu, a 23. decembra je ugušio prekrivši joj rukom usta i nos.

Pretpostavlja se da su bili u emotivnoj vezi, ali mnogi nbliski njoj ne znaju ništa o njihovom odnosu.

- Ne verujem da su bili u vezi. Ivana ga je verovatno kao prijatelja ugostiva jer takav odnos vlada među planinarima - rekao je Ivanin prijatelj nedavno za Kurir.

Foto: Pink.rs, Privatna arhiva

Njeno telo su pronašli članovi njene porodice dan kasnije, a ključni dokaz na kom će tužilaštvo temeljiti optužnicu je Jetmirov DNK ispod žrtvinih noktiju, što ukazuje na to da se Ivana branila od svog ubice.

Autor: