AKTUELNO

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon dopune istrage ponovo podiglo optužnicu protiv grupe osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom.

Tužilaštvo je predalo optužnicu Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Prvu optužnicu sud je krajem novembra vratio tužilaštvu na dopunu istrage.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je optužnica podignuta protiv 18 osoba, za koju postoji opravdana sumnja da je organizovao L.M., a čiji su pripadnici M.T., V.O., S.S., U.B., M.P., A.K., L.G., A.K., B.M., P.V., L.O., L.M., S.M., N.F., V.N., A.V. i M.V..

Oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN osoba delovala od početka jula prošle godine do 29. marta na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist. Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na nekim splavovima kao i u određenom klubu, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca - uživaoca.

Tužilaštvo je tada predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor. Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta, dok su trojica osumnjičenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i protiv njihove organizovane kriminalne grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i sedam ubistava.

#Veljko Belivuk

#optužnica