AKTUELNO

Zagrebačka policija uhapsila je u centru Zagreba crnogorskog državljanina Draška Vukovića (46), zvanog Ken, za kojim je argentinska policija raspisala Interpolovu poternicu zbog pokušaja krijumčarenja droge.

Policija, koja je objavila samo Vukovićeve godine i državljanstvo izvestila je da su ga u iznajmljenom stanu u centru Zagreba u subotu popodne uhapsili policajci iz Odeljenja za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ), prenela je Hina.

U policiji kažu i da su policajci na osnovu ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je Argentina raspisala međunarodnu potragu Interpola zbog krivičnog dela pokušaja krijumčarenja opojnih droga.

- Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. januara odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka - dodaje PUZ.

Vuković je pritvoren na osnovu Interpolove poternice iz Argentine iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavku 490 kilograma kokaina.

Vuković je hapšen 2010. u okviru međunarodne akcije ''Balkanski ratnik'' zbog krijumčarenja 5,9 tona kokaina iz Argentine u Evropu.

Vuković je poznat po spektakularnom begu iz 2007. godine, kada ga je grupa naoružanih muškaraca oslobodila nakon napada na policijski konvoj koji ga je prevozio sa suda u Kopenhagenu, gde mu se sudilo zbog trgoine kokainom.

Tom prilikom je ranjeno 11 danskih policajaca.

Autor: