AKTUELNO

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Nikoli Ostojiću (48), hirurgu koji se sumnjiči da je brutalno pretukao suprugu I.O. (42).

Pritvor mu je odrređen po zahtevu nadležnog Tužilaštva, a kako boravkom na slobodi, ne bi ponovio delo uticao na svedoka, kao i zbog uznemirenja javnosti i zaprećene zatvorske kazne.

Kako je saopšteno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, nesrećna žena je od batina zadobila višestruke teške telesne povrede.

On je u više navrata od početka januara do početka februara, prema svojoj supruzi vršio nasilje šutirajući je nogama i udarajući je rukama po glavi i celom telu, udarajući je predmetima podobnim da telo teško povredi, daveći je kablom, čupajući je za kosu, upućujući joj pretnje, ponižavajući je i vređajući je, a usled čega joj je ugrozio spokojstvo i telesni integritet, te joj je naneo višestruke povrede u predelu glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su oštećenoj polomljena četiri rebra kao i leva laktična kost - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Kako se dodaje, Tužilaštvo je nakon saslušanja gde se Ostojić branio ćutanjem predložilo sudu da mu odredi pritvor po tri osnova - okolnosti da će svojim boravkom na slobodi uticati na svedoke, da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično delo ili učiniti delo kojim preti, te da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret zaprećena kazna preko pet godina zatvora, a da je krivično delo izvršeno sa elementima nasilja, te da je način izvršenja kao i težina posledice dovela do uznemirenja javnosti.

#Nikola Ostojić

#Porodično nasilje