AKTUELNO

Dve rođene sestre sa Bežanijske kose i penzioner sa Vračara ubijeni su nožem, a sumnja se da su sa svojim dželatima imali emotivan odnos.

Beogradska policija 21. januara ove godine u stanu na Bežanijskoj kosi našla je beživotna tela dve rođene, a samo 14 dana kasnije otkriveno je još jedno ubistvo starca u domu na Vračaru.

Obdukcija je pokazala da su Jelisaveta (76) i Gordana Đ. (78) ubijene nožem, a za zločin je osumnjičen muškarac Goran Đ. (37) koji se svega pet dana kasnije ubio. U oproštajnom pismu, nezvanično, priznao je zločin i napisao poruku supruzi i deci. Istraga je utvrdila da je Jelisavetu upoznao u Domu za stare gde je dolazila u posetu suprugu, a on održavao klime. Goran je nastavio kontakt sa ženom i kada joj je muž umro i često je posećivao u stanu na Bežanijskoj kosi. Nezvanični detalji iz istrage govore da su Jelisaveta i Goran imali emotivan odnos. Nakon ubistva uzeo je oko milion dinara koje je trošio u kladionici. Goran je presudio sebi u automobilu na parkingu na Bežanijskoj kosi.

Foto: Pink.rs

Način izvršenja ubistva okarakterisan je kao zločin iz strasti. Obe sestre su ubijene nožem. Nakon zločina Goran je poneo oružje i ključ iz stana.

Samo dve nedelje kasnije u stanu na Vračaru tačnije 3. februara nađeno je telo penzionera Dragana V. (71). I on je nožem bio izboden po telu. Samo nekoliko sati kasnije policija je uhapsila Fatimu Z. (39) koja je danas saslušana u Višem javnom tužilaštvu, a zatim joj je i određen pritvor.

Foto: TV Pink Printscreen

Prvi rezultati istrage govore da je Fatima pod izgovorom dolazila kod Dragana kako bi čistila stan. Da li su Dragan i Fatima bili u nekoj vrsti emotivne veze znaće nakon njenog saslušanja.

Nakon hapšenja osumnjičena žena rekla je da ju je penzioner primoravao na seksualna odnos i da je posle svađe pokušao da je izbode, a da se ona "samo branila". Nož je nakon zločina oprala, a dokazi iz stana su je odali. Dragan je bio udovac.

Tužilac je naredio njegovu obdukciju sa toksikološkim nalazom.

Komšije za ubijenog muškarca kažu da je bio divan i pošten čovek i da nikome nije rekao kakav odnos je imao sa Fatimom.